Genel Bilgiler
Fakültemiz 03.07.1992 Tarihli ve 3837 sayılı kanunla Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olarak Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adıyla kurulmuştur. 29.05.2007 Tarihli 5662 sayılı kanunla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Fakültemiz İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Uluslararası İlişkiler bölümleriyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.
İşletme Bölümümüz, lisans düzeyinde öğrenci alımına 1993 yılında başlamış ve ilk mezunlarını 1997 yılı itibariyle vermiştir. Söz konusu tarihten bu zamana dek 4 bin civarında mezun veren bölümümüzün şu anda 346 aktif öğrencisi mevcuttur. Bölümümüz halen 7 profesör, 3 doçent, 5 doktor öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisinden oluşan, alanında uzman geniş bir akademik kadrosu bulunmaktadır. İşletme bölümünde “Yönetim ve Organizasyon”, “Üretim ve Pazarlama”, “Muhasebe ve Finansman”, “Ticaret Hukuku” ve “Sayısal Yöntemler” olmak üzere beş anabilim dalı bulunmaktadır. Bölümümüz müfredatında bu anabilim dallarıyla ilgili ya da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde yer alan diğer bölümlerce açılan seçmeli dersler yer almaktadır. Öğrenciler öğretim programımızda bulunan temel zorunlu derslere ilave olarak, kendi istekleri doğrultusunda alabilecekleri bu seçmeli derslerle, özel sektör veya kamu alanında çalışma tercihlerine bağlı olarak kendi yol haritalarını çizme imkanına sahiptir. Diğer yandan birçok Avrupa ülkesini kapsayan Erasmus+ öğrenci değişim programı ile öğrencilerimiz öğrenimlerinin bir kısmını başka üniversitelerde tamamlama imkanı bulmaktadır. Bu sayede farklı ülke ve üniversite kültürleri ile tanışma fırsatı yakalayarak kendilerini geliştirebilirler.
Üniversitemizin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde bölümümüze ait tezli ve tezsiz farklı lisansüstü programlar yer almaktadır. Bu bölümler aşağıda belirtilmiştir:
Kariyer Olanakları
Bölümümüzde mezunları çok geniş yelpazede istihdam olanaklarına sahiptir. İşletme mezunları özel sektörde her türlü işkolunda orta ve üst düzey yöneticilik, Denetmenlik, Dış Ticaret Sorumlusu, İnsan Kaynakları Uzmanı, Kalite Uzmanı, Üretim Planlamacısı, Finans Direktörü, Marka Elçiliği, Pazarlama Yöneticisi, Yönetim Organizasyon Sorumlusu ve benzeri pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca kendi işletmelerini kurup girişimci olarak da iş hayatına atılabilirler. İşletme mezunları kamu kurumlarında; Değerlendirme Uzmanlığı, Gelir Uzman Yardımcısı, İdari Hâkimlik, Kaymakamlık, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı, PTT Müfettiş Yardımcılığı, Sayıştay Denetçiliği, TBMM Uzman Yardımcılığı, Vergi Denetmen Yardımcısı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı ve diğer birçok idari kadroda istihdam edilebilirler. Ayrıca mezunlarımız çeşitli bilimsel araştırma yapan kurumlarda istihdam edilerek proje üretebilmekte ve akademisyenlik mesleğini icra edebilmektedir.