Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Haber

3. Bilim ve Kültür Şenliği Renkli Etkinliklerle Başladı
07 Mayıs 2025 Çarşamba
3. Bilim ve Kültür Şenliği Renkli Etkinliklerle Başladı

Üniversitemiz tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilim ve Kültür Şenliği, 7 Mayıs Çarşamba günü coşkulu bir açılışla başladı. Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve şehir halkının da yoğun katılım gösterdiği etkinliğin ilk günü dolu dolu geçti.

Bilim ve Kültür Şenliğimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversite tanıtım filmi gösterimiyle başladı. Program kapsamında Arp Sanatçısı Zeynep Öykü’nün dinletisi ve Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu’nun sahne performansı katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Uluslararası Öğrenci Topluluğu ile TÖMER iş birliğinde sahnelenen Dağıstan ve Kafkas dansları gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Günün bir diğer ilgiyle izlenen performansı ise Bacıbey Kız Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı açılış konuşmasında, bilim ve kültürün üniversitelerin temel yapı taşları olduğunu vurgulayarak, “Bilimsel üretimimizi kültürel mirasımızla harmanlayan bir anlayışı üniversitemizde hâkim kılmaya çalışıyoruz. Bu şenlik de bu anlayışın somut bir göstergesidir.” dedi. Şeyh Edebali’nin “Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez” sözünü hatırlatan Rektörümüz, gençlerin hem akademik hem de sosyal gelişimini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Bilecik Valisi Sayın Şefik Aygöl’ün de açılış konuşmalarının ardından sponsor firmalara plaket takdimi gerçekleştirildi. Şenlik, alanda açılan stantlarla ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Şenliğin ikinci ve son günü olan 8 Mayıs’ta da akademik sunumlar, sahne gösterileri, konserler, bilimsel etkinlikler ve daha birçok sürpriz katılımcıları bekliyor.


Galeri
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...