Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

Akademisyenimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
23 Temmuz 2024 Salı

TÜBİTAK-ARDEB 2024 Yılı 1. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları Açıklandı.  1595 başvurudan 269 proje önerisinin kabul edildiği değerlendirme sonuçlarına göre, Tıp Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Fizyoloji Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Özge Darakcı Saltık’ın yürütücü olduğu ve Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında görev yapan Doç. Dr. Cüneyt Çağlayan, Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Çelik Samancı, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Funda Çatan İnan ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Farmakoloji Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Balcı’nın araştırmacı olduğu ve Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalında görev yapan Prof. Dr. İlhami Gülçin’in danışman olarak yer aldığı “Adropinin Sıçanlarda Streptozotosin Ile İndüklenen Deneysel Sporadik Alzheimer Hastalığı Modelindeki Olası Terapötik Etkisi: PI3K/Akt Ve CD36 Sinyal Yolaklarının Rolü’’  adlı projenin 30 ay süre ve 1.650.000 ₺ bütçe ile Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görülmüştür.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.