Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Akademisyen ve Öğrencilerimizin Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
05 Nisan 2023 Çarşamba

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Taghizadehghalehjoughi’nin danışmanı olduğu 2209/A TÜBİTAK Öğrenci projesi kapsamında 2 tıp fakültesi öğrencimiz Elif Lata (Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi) ve Balkız Elif Ak (Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi) yürütücü olarak görev almaktadırlar. Projelerin başlığı “Rutin Maddesinin Akciğer kanser Hücrelerinden Elde Edilen Eksozomların Damar Hücreleri Üzerinde Oluşturdukları Etkilerin Düzeltilmesindeki Rolünün Araştırılması” ve “Glioblastoma Kanser Hücrelerinden Elde Edilen Eksozomların Damar Hücreleri Üzerindeki Olumsuz Etkilerinin Kurkumin Maddesiyle İyileştirme Sürecinin Araştırılması.” İbarettir. Projelerde, Akciğer ve Glioblastoma kanserleri mekanizmasında rol alan hücre dışı veziküllerin oluşturduğu toksisite ela alınarak tedavi geliştirmeye çalışılacaktır.  Çalışmadan elde edilecek bulguların nitelikli bilimsel yayına dönüştürülerek uluslararası literatüre katkı sağlanması ve yeni çalışmalara temel oluşturması hedeflenmektedir.

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.