Çocuk Gelişimi Bölümü ve Anaokulu Öğrencileri Buluştu

 

 

 

BŞEÜ Duyuru
Kurum Dışı Duyuru
Haberler
Rektörümüz, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği İstişare Toplantısına Katıldı

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği İstişare Toplantısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un katılımıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un başkanlığında düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile birlik üyesi üniversitelerin rektörleri katıldı.

Bölgesel Kalkınma ve Ortak Çalışmalar Ele Alındı

Toplantıda, bölgesel kalkınmayı desteklemek ve ülke gelişimine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin mevcut durumları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Akademik ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, eğitim politikalarının geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının güçlendirilmesi gibi önemli konular gündeme alındı.

Kütüphane İş Birliği Protokolü İmzalandı

Toplantı kapsamında, üye üniversiteler arasında “Kütüphanelerin ve Dokümanların Ortak Kullanımına” yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

"Materyal Geliştirme ve Uygulama" Etkinliğinde Minikler Keyifli Anlar Yaşadı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen “Materyal Geliştirme ve Uygulama” etkinliği, 10 Ocak Cuma günü Prof. Dr. Azmi Özcan Kütüphanesi Dursun Fakıh Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocukların gelişimlerini destekleyecek 100’den fazla oyun materyali, 300’e yakın çocukla buluştu.

Etkinlik, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Raif Zileli ve Dr. Öğr. Üyesi Perihan Civelek koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan materyaller arasında, çocukların yaş gruplarına uygun şekilde tasarlanmış “bak-bul-tak”, “renkleri bul”, “mevsimler”, “trafik” ve “beceri oyunları” gibi eğitici etkinlikler yer aldı. Farklı stantlarda sergilenen bu oyunlar, minik ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Etkinliğe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anaokulu, Bahçelievler Anaokulu ve Bilecik Açı Koleji gibi farklı kurumlardan okul öncesi dönem çocukları katıldı. Okul müdürleri, öğretmenler ve veliler de miniklere eşlik ederek etkinliğe katkıda bulundu.

Çocukların oyunlar aracılığıyla hem eğlenip hem de öğrendikleri etkinlikte, keyifli ve renkli anlar yaşandı. Çocuklar, üniversite öğrencilerinin rehberliğinde sergilenen oyun materyalleriyle vakit geçirirken bilişsel, sosyal ve motor becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılarak stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Yurdakul, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlayan Açıkgöz, materyalleri hazırlayan öğrencileri tebrik etti.

Tarım Öğreniminin 179. Yılı Paneline Ev Sahipliği Yaptık

Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Tarım Öğreniminin 179. Yılı Paneli, 10 Ocak Cuma günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan panele Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yaslıoğlu, panelist olarak katıldı.

Panele Yoğun İlgi

Panele, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Yurdakul, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bahadır Sayıncı, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Güven Sönmez, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Müzik dinletisi gerçekleştiren Bilsem öğrencileri ve öğretmenleri panelin ardından Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Nazile Ural’ı ziyaret etti.

Bedi Üzümü Artık Dünya Çapında Tanınıyor!

Üniversitemizin girişimleriyle yöremizin değerli tarımsal miraslarından biri olan Bedi Üzümü uluslararası düzeyde kabul gördü. Bedi Üzümü, Slow Food Vakfı tarafından oluşturulan Ark of Taste (Lezzet Arşivi) kataloğuna resmi olarak eklendi. Üniversitemiz Öğr. Gör. Mesut Kaplan’ın çalışmalarıyla bu prestijli platforma Bedi Üzümü kataloğa dâhil edilerek geleneksel ve yerel ürünün korunmasını ve tanıtılmasını amaçlayan önemli bir girişimde bulunuldu.

Bedi Üzümü Neden Önemli?

Bedi Üzümü'nün kataloğa dâhil edilmesi, sadece Bilecik ve çevresi için değil, ülkemiz tarımı ve kültürü açısından da büyük bir önem taşıyor. Üniversitemiz, bu sürece katkı sunarak, yöremizin zengin tarımsal mirasının uluslararası arenada tanınmasına öncülük etmekten gurur duyuyor.

Gelecek Nesillere Aktarılan Bir Değer

Bu değerli ürünün korunmasında ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığımız çalışmalar, bölgenin tarım potansiyelinin artırılmasında ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlıyor. Üniversitemiz, yerel değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bilimsel ve kültürel projeler ile destek veriyor.

Bedi Üzümü ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/bedi-grape/

 “Yapay Zeka ve Ekonomi” Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Müfit Akyüz’ün konuşmacı olduğu “Yapay Zeka ve Ekonomi” konulu seminer, 8 Ocak Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerde, yapay zekanın ekonomi üzerindeki etkileri, iş gücü piyasasında meydana gelen değişiklikler ve yapay zekanın ekonomik büyüme ve üretkenlik üzerindeki rolü ele alındı. Etkinlik, öğrenciler ve akademisyenlerden yoğun ilgi gördü.

Seramikte Büyük Gurur: Rektörümüzden Başarıya Özel Tebrik

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Muammer Çakı Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışmasında, üniversitemizi başarıyla temsil eden Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerimizi ve akademisyenimizi tebrik etmek üzere, Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı tarafından Senato Toplantı Odasında bir kabul gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile Rektör Yardımcımız aynı zamanda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Yurdakul yarışmada önemli ödüller kazanan ve eserleri sergilenmeye değer görülen öğrencilerimizi ve akademisyenimizi yürekten kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Üniversitemizin sanat alanındaki yükselen başarısına dikkat çeken Rektörümüz, bu tür uluslararası yarışmalarda elde edilen ödüllerin, hem üniversitemizin hem de Bilecik’in adını daha geniş kitlelere duyurması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, bu başarının üniversitemizin sanat ve tasarım alanındaki güçlü vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Sanatta uluslararası başarı elde eden her bir öğrencimizle gurur duyuyoruz. Elde edilen bu ödüller, üniversitemizin adını daha da yükseğe taşımaktadır. Akademik kadromuzun ve öğrencilerimizin ortaya koyduğu çalışmaların her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizi ve hocalarımızı bu önemli başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyor, sanat yolculuklarında yeni başarılar diliyoruz.

Üniversitemizde Satranç Turnuvası Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Satranç Turnuvası, Prof. Dr. Azmi Özcan Kütüphanesi'nde 6 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Turnuva, üniversite genelindeki satranç oyuncularını bir araya getirerek oyunculara yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Aynı zamanda turnuvada Satranç Seçmeleri de yapıldı.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği turnuva, hem rekabetin hem de dostça bir atmosferin hâkim olduğu keyifli anlara sahne oldu.

 Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezimizden İlkokul Öğrencilerine Seminer

Üniversitemiz Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 7 Ocak Salı günü Şehit Abdulhamit Bilgen İlkokulu 1-B Sınıfı öğrencilerine “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” başlıklı seminer düzenlerek 06-10 Ocak Enerji Verimliliği Haftası kutlandı. Merkez Müdürü Doç. Dr. Rahmiye Zerrin Yarbay ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Dokur'un yaptıkları sunum ile birlikte ilk defa "enerji" kavramını duyan 1. sınıf öğrencilerine yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konularında bilgiler verildi. Seminer sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.

 

Rektörümüz Söğüt Meslek Yüksekokulu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Yurdakul, Söğüt Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Rektörümüz, Meslek Yüksekokulu ziyaretinde derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin eğitim süreçleri ve beklentileri hakkında bilgi alan Rektörümüz, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak onların görüşlerini dinledi.

Ziyaretin ardından, Aşçılık Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Betül Gümüş’ün ders kapsamında hazırladığı tatlıyı tadan Rektörümüz Prof. Dr. Kaplancıklı, öğrencilerimizin emeğini tebrik ederek başarılı bir kariyer diledi.

Diş Hekimliği Fakültemizden Ertuğrulgazi İlkokulu’nda Oral Hijyen Eğitimi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Toplum Ağız ve Diş Sağlığına Giriş dersi kapsamında, Ertuğrulgazi İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine yönelik oral hijyen eğitimi düzenledi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Beliz Önder ve Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin katılımıyla oral  hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Ertuğrulgazi İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığını artırmayı ve etkin diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen eğitimde, öğrencilere ağız hijyeninin önemi anlatıldı. Minik öğrencilerle birlikte doğru diş fırçalama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitim sonunda, öğrencilere diş fırçası, fırça takip çizelgesi ve hazırlanan madalyalar hediye edilerek, ağız sağlığı bilincinin devamlılığını teşvik edecek materyaller sunuldu.

Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Yılmaz Benlice, bu anlamlı etkinlik için üniversitemize teşekkür ederek, minik öğrencilerin ağız sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunan tüm ekibe memnuniyetini dile getirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayımlandı

2023 yılında ilk sayısını yayımlayan 2024 yılından itibaren ise TRDİZİN’de taranmaya başlayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisinin yeni sayısı çıktı.

Türkçe ve İngilizce dillerinde sağlık yönetimi, hemşirelik, sosyal hizmet, ebelik, çocuk gelişimi, ergoterapi, ortez ve protez, dil ve konuşma terapisi, odyoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik başta olmak üzere birçok alanda özgün ve bilimsel makaleler yayımlayan dergimizin 3. Cilt, 1. Sayısında (2025) yer alan makaleler;

“Body Awareness in COPD and Its Relation with Patients’ Clinic States”

Seda Karaca , Aysel Yıldız Özer, Sait Karakurt, Mine Gülden Polat

“Determination of Nurses’ Stress Levels and Interpersonal Problem Solving Skills”

Cennet Kara Özçalık , Duygu Mert

“Çocuk Yoğun Bakımlarda Geliştirilmiş Sedo-Analjezi İzlem Protokollerinin Sedasyon Düzeyi İzlemine Etkisi: Bir Sistematik Derleme ve Meta-Analiz”

Özlem Sultan Dernek, Murat Bektaş

“Akut Miyokard İnfarktüsü Geçiren Yoğun Bakım Hastalarında Çevresel Stresörlerin Uyku Kalitesini Etkileme Düzeyi”

Ezgi Nur Akar, Nuray Enç, Sevda Türen

“The Relationship Between Stress and Burnout: A Sample of Automotive Factory Workers”

Şebnem Kurt, Sevinç Mersin

“Assessment of Eating Attitudes, Nutritional Status, and Nutrition Knowledge Level of Healthcare Personnel Working in a Physical Therapy and Rehabilitation Hospital”

Gülşen Delikanlı Akbay, Erdinç Karakullukçu

“Çocuk Merkezli Afet Yönetiminde Pediatri Hemşiresinin Önemi”

Aylin Kurt, Fatma Dinç, Emine Güneş Şan

 

Yeni sayıya (Cilt 3, Sayı 1) https://dergipark.org.tr/tr/pub/bseusbfd adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Üniversitemiz BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağına (SDSN) Üye Oldu

Üniversitemiz, Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çevresel sürdürülebilirlik ve yeşil kampüs çalışmaları sayesinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağına (SDSN) üye olmaya hak kazandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin himayesinde faaliyet gösteren SDSN, dünya genelindeki üniversiteleri, düşünce kuruluşlarını, ulusal kuruluşları ve iş dünyasını Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler) ve Paris İklim Anlaşması doğrultusunda harekete geçirmek amacıyla oluşturulan bir topluluk ağıdır.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel İş Birliği

SDSN’nin temel amacı, paydaşları bir araya getirerek sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve bu süreçte iş birliğini teşvik etmektir. Üniversitemizin bu ağdaki yerini alması, çevresel sürdürülebilirlik, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil kampüs projeleri konusundaki kararlılığının uluslararası alanda tescillendiğini göstermektedir.

Üniversitemiz, Devlet Üniversiteleri Arasında 18. Sırada Yer Aldı

Üniversitemiz, UI GreenMetric (Dünya Yeşil Kampüs Ağı) Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2024 sonuçlarında devlet üniversiteleri arasında 18. sırada yer alarak dikkat çekici bir başarı elde etti.

Üniversitelerin UI GreenMetric tarafından değerlendirildiği sıralamada, Üniversitemiz 7685 puan alarak dünyadaki 1477 üniversite arasında 280. Sırada; Türkiye’deki 118 üniversite arasında 23. sırada ve devlet üniversiteleri arasında 18. sırada yer aldı.

İklim değişikliği çalışmaları; Üniversitemiz tarafından Sıfır Atık Koordinatörlüğü, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Bakanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı desteğiyle, sürdürülebilirlik, eğitim, altyapı, çevre ve enerji konularında yapıldı.

Sıfır Atık Koordinatörümüz Prof. Dr. Edip Avşar, üniversitemizin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, çevresel sürdürülebilirlik ve yeşil kampüs hedefleri doğrultusunda önemli projelere imza atmaktadır. Elde edilen bu başarı, yalnızca kampüsümüzde değil aynı zamanda toplumda sürdürülebilirlik bilincinin artırılmasına yönelik çabalarımızın bir göstergesidir.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kaplancıklı’dan Termal  Seramik San. ve Tic. A.Ş. Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Termal Seramik San. ve Tic. A.Ş. Firmasını ziyaret etti. 2 Ocak Perşembe günü gerçekleşen ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, Ar-Ge projeleri gibi konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 
Ziyaret kapsamında, Termal Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuzman ile gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Kaplancıklı, Üniversitemiz ile Termal Seramik arasında eğitim, araştırma ve uygulamalı proje konularında ortak çalışmalar yapılmasının önemini vurguladı. 
Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, ziyaret sonunda firma yetkililerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü Kapsamında Kariyer Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” kapsamında 27 Aralık 2024 tarihinde Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu'nun konuşmacı olduğu “Sağlık Yönetiminde Kariyer Semineri” düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında sağlık yönetimi alanının duayen akademisyeni Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaparak sağlık idareciliğinin tarihi gelişimi, sağlık meslek mensuplarının iş ve görev tanımları, uluslararası arenada sağlık yönetimi eğitimi, kamu ve özel sektörde istihdam alanları, sağlık yöneticilerin sahip olması gereken anahtar yeterlilikler, kariyer aşamaları, kariyer platosu ve kariyer yönetimi modelleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. H.Tezcan Uysal tarafından Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’na teşekkür belgesi takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Muammer Çakı 12. Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışması’ndan 3 Ödül Getiren Çoklu Başarı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Deniz Tutgun, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünün bu yıl 12’ncisini düzenlediği Muammer Çakı Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışmasında ‘Ateşin İçinden Gelen’ isimli eseriyle Serbest Seramik Dalında tek başarı ödülü olan ‘Kale Seramik Başarı Ödülü’nü kazandı.

Üniversitemiz Seramik ve Cam Bölümü Araştırma Görevlisi Ozan Bebek ‘Forsaken Future’ isimli eseriyle Mimari Seramik Sanat Atölyesi Özel Ödülüne; yüksek lisans öğrencilerimizden Selen Gültekin ise ‘Only Me’ isimli eseriyle Wanxing Dış Ticaret A.Ş. Özel Ödülüne layık görüldü.

Toplam 22 Türk, 3 yabancı üniversitenin seramik bölümü öğrencilerinin katıldığı yarışmanın Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda düzenlenen sergi seçkisine, Seramik ve Cam Bölümümüzden 13 öğrencimizden toplam 15 eser ön elemeyi geçerek sergilenmek üzere kabul edildi.

Sergilemeye değer görülen eser sahibi öğrencilerimiz: Belgin Albayrak, Beyza Gülsoy, Deniz Tutgun, Elif Akbulut, Emre Öktem, Esin Karahalilöz, Esra Yıldırım, Gülçin Tok, İrem Büyükböcek, Lamia Kenan ve Meltem Yalçın Giresunlu.

Seramik ve Cam Bölümü Araştırma Görevlimiz ile birlikte lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencilerimiz; tüm katılımcılar arasından sergilemeye değer görülen eserler ve belirlenen ödüller arasında çoğunluğu sağlayarak uluslararası yarışmada üstün başarı gösterdi.

Bilgi
Sosyal Yaşam Alanlarımız

Daha Fazla Bilgi
Kariyer Portalı

Sektörün Liderleri Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor

Daha Fazla Bilgi
Fotoğraflar ile BŞEU

Daha Fazla Bilgi
Etkinlikler