Müdür Yetki Görev ve Sorumluluğu
1- Müdürlük yönergesinde belirlenen amaçları gerçekleştirecek görevleri yürütmek,
2- Müdürlük bünyesindeki birimlerin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak üzere gerekli iş planlarını ve düzenlemeleri yapmak,
3- Üniversite içi ve dışı iletişim mekanizmalarının ve haberleşmenin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak.
4- Üniversitenin tanıtım sürecinin gerçekleştirilmesini koordine etmek ve denetlemek.
5- Üniversite ile medya kuruluşları arasında iletişim ve koordinasyonu sağlamak.
6- Üniversite yayınlarının içeriklerinin yayın ilke, politika ve kanunlarına göre yürütülmesini koordine etmek ve denetlemek.
7- Müdürlükte yapılan işlerin kalitesinden sorumlu olmak ve kendi sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilen işin kalitesini kontrol etmek.
Basın, Yayın Birimi Yetki Görev ve Sorumlulukları
1. Üniversitede gerçekleşen konferans, panel, çalıştay gibi etkinlikleri takip etmek, fotoğraf ve video kayıtlarını almak.
2. Üniversitenin kamuoyundaki bilinirliğini arıtmak ve kurumsal imajını kuvvetlendirmek adına, yerel ve ulusal basında yayımlanacak haber içeriklerini oluşturmak.
3. Haberlerin doğrudan ya da haber ajansları aracılığıyla gazete, dergi ve internet siteleri gibi basın yayın kuruluşlarında yayımlanmasını sağlamak.
4. Üniversitenin yerel ve ulusal basın-yayın organlarıyla ilişkilerini yürütmek. Basın mensuplarını Üniversite içindeki faaliyetlerden ve haber potansiyeli taşıyan durumlardan haberdar etmek.
5. Hazırlanan haberleri üniversitenin haber portalında yayınlamak.
6. Üniversitenin Twitter, Youtube, Facebook, Instagram ve Linkedin hesaplarını kontrol etmek.
7. Sosyal medya içerikleri (haber, etkinlik duyurusu, fotoğraf, video, canlı yayın…) oluşturmak ve yayınlamak.
8. Konferans, spor müsabakaları ve etkinlikleri Youtube kanalında yayınlamak.
9. Yerel ve ulusal basında Üniversite hakkında çıkan haberleri takip etmek, değerlendirmek ve arşivlemek.
10. Üniversite haberlerini ilgili kişilere ulaştırmak.
11. Üniversitenin aylık dergi/gazete, haftalık bülten gibi yayın organlarını hazırlamak ve düzenli olarak yayımlanmasını sağlamak.
12. Yerel günlük gazetelerin arşivini tutmak.
13. Üniversitenin akademik ve fiziki gelişimini takip etmek ve kayıt altına almak.
14. Çalışmalar süresince elde edilen tüm görsel malzemeyi arşivlemek ve arşivin güvenliğini sağlamak.
15. Üniversitenin yerel ve ulusal basında yayınlanacak resmi ilanlarını Basın İlan Kurumuna beyan etmek.
16. İhtiyaç duyulan konularda yapılacak hizmet alımlarını belirlemek. Haber ajansları ve medya takip hizmetleri gibi alımların sözleşmelerini hazırlamak ve süreçleri takip etmek.
17. Gazetelerde yayımlanacak tekzip metinlerini hazırlamak.
18. Basın toplantılarını organize etmek.
Halkla İlişkiler Birimi Yetki Görev ve Sorumlulukları
1- Üniversitenin gerçekleştirdiği faaliyetleri web sayfası, e-posta ve sms yoluyla duyurmak.
2- Üniversitenin programlarının ve faaliyetlerinin tanıtımı için sergi, gezi ve toplantı gibi faaliyetlere destek vermek.
3- Üniversitenin tanıtım etkinliklerine katılması için gerekli temasları sağlayarak yapılacak faaliyetleri organize etmek.
4- Üniversite birimlerine yönelik lise gezilerini talepler doğrultusunda organize etmek.
5- Üniversitenin kurum içi ve kurum dışı iletişim rehberlerini ve protokol listesini oluşturmak, güncelliğini takip etmek.
6- Üniversite yönetiminin talepleri doğrultusunda teşekkür/tebrik belgelerinin dağıtımını sağlamak.
7- Üniversite içi iletişimi güçlendirmek amacıyla personelinin düğün, doğum ve benzeri durumlarının duyurulmasını sağlamak.
8- Faaliyetlerine ilişkin bilgilerin kullanıma hazır bir biçimde bulundurulmasını, rapor ve benzerlerinin dosyalanmasını sağlamak, gerektiğinde konuya ilişkin belge ve bilgileri sunmak.
9- Görev alanı ile ilgili tüm kayıt, evrak ve değerlerin korunmasından sorumlu olmak, arşiv oluşturmak ve düzenini sağlamak.
10- Bölümün ilgi alanına giren konularda meydana gelebilecek standart dışılık olgusunun giderilmesi ve sürekli iyileştirme amacıyla; ‘Düzeltici Faaliyet’ ve ‘Önleyici Faaliyet’ çalışmaları yapmak.
11- Yaptığı işin kalitesinden sorumlu olmak ve kendi sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilen işin kalitesini kontrol etmek.
12- Kurum vizyon ve değerlerini destekleyecek şekilde toplumda ve çalışanlar arasında yaratılması hedeflenen kurum imajının tanımlanmasında etkin rol oynamak, kullanılabilecek yöntem ve araçlarla ilişkin öneriler geliştirmek.
13- Analiz çalışmalarında bulunarak kurumun ve paydaşların mevcut konumunu belirlemek, raporlamak; bu analiz çalışmalarına yönelik yöntemler belirlemek.
14- Sunulan hizmetlerin mevcut ve hedef ile iletişimini sağlayarak, kurumu ve sunulan hizmetleri hatırlatmak ve etkinliklerin devamlılığını sağlamak.
15-Kurumun kendi çalışanları tarafından nasıl algılandığını tanımlayabilmeye yönelik araştırmalar yapmak, kültürün benimsetilmesi ve çalışanların memnuniyetinin artırılmasına yönelik çalışmalara destek vererek faaliyetlere yönelik öneriler geliştirmek.
16- Gerçekleştirilecek çalışmalar için gerekli organizasyon ve iletişimi tasarlayarak hayata geçirilmesinde destek vermek için bölüm içi koordinasyonu sağlamak.
17- Öğrenci ve çalışanların memnuniyetine ilişkin bilgileri sistematik olarak edinerek, çözüm üretilmesi gereken durumda ilgili birimlerle konuyu paylaşmak.
18- Üniversitenin kurum içinde ve dışında nasıl algılandığını, ideal kurum imajına göre ne durumda olduğunu ortaya koyan araştırmaların sonuçlarını derlemek ve gerekli raporlamayı gerçekleştirmek.
19- Medyada yer alan haberlerin incelenmesine yönelik çalışmaların ve bu çalışmaları yürütecek kadronun organizasyonunu ve oluşturulan bilgilerin raporlanmasını sağlamak.
20- Kurumun mevcut ve hedeflenen imajı arasındaki farklılığı inceleyerek kurumsal iletişim strateji ve taktiklerine ilişkin görüşleri belirlemek, yapılacak iyileştirme çalışmalarına yönelik raporlamayı gerçekleştirmek.
21- Halkla ilişkiler faaliyetlerine yönelik araştırmalarda bulunarak hedef kitleyi ve kitleye yönelik kritik bilgileri belirlemek; toplanan bilgiler dahilinde halkla ilişkiler faaliyetlerine yönelik çalışmaların ekip ile yürütülmesinin koordinasyonunu sağlamak.
22- Kurumsal iletişim için kullanılan araçların içeriklerini hedef kitlelerin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda oluşturmak, devamlılığını sağlamak; gerekli faaliyetlerin yürütülmesini koordine etmek.
23- Kurumun hedeflenen imajını yerleştirmeye yönelik basın bülten ve toplantılarının oluşturulmasına yönelik birim içi koordinasyon ve organizasyonu sağlamak.
24- Dışa yönelik kurumsal iletişim ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenen basın toplantılarında gerekli organizasyonun planlanarak hayata geçirilmesine destek vermek.
25- Kurum içi iletişim kanallarının kullanım standartlarının belirlenmesi ve duyurulmasını sağlamak.
26- Grup kurum kimliğinin oluşturulmasında ve grup genelinde yürütülen çalışmaların kurum kimliğine uygunluğunun izlenmesine katkı sağlamak; kurum kimliğinin, ideal kurum imajını ve kültürünü yansıtacak şekilde oluşturulması için öneriler geliştirmek ve raporlamak.
27- Kurum içi ve dışı iletişimde kullanılacak basılı işlere yönelik ihtiyaçlara ilişkin bilgileri edinmek; basılı işlerin kurum kimliğine uygun olarak gerçekleştirilmesi için gerekli koordinasyonu sağlamak. Basılı ve dijital tasarımların son şeklini onaya sunmak.
Grafik-Web Tasarım Birimi Yetki Görev ve Sorumlulukları
1. Üniversite faaliyetleri kapsamında kullanılacak, talep edilen basılı ve görsel materyaller için tasarımlar oluşturmak.
2. Tasarımı yapılan işlerin baskı öncesi uygulamalarını gerçekleştirmek ve kontrol etmek.
3. Üniversitemiz web sayfası arayüz tasarımlarını hazırlamak.
4. Üniversitemiz web sayfası görsellerini hazırlamak.
5. Üniversitemiz sosyal medya hesaplarında yayınlanan görselleri hazırlamak.
Sunuculuk:
1- Program sunum metni hazırlamak.
2- Program sunumunu yapmak.