Fakültemiz Turuncu Bayrak Almaya Hak Kazandı
27 Haziran 2024 Perşembe
Üniversitemiz “2024 Yılı Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak)” kategorisinde ödül almaya hak kazanırken Fakültemiz de “Turuncu Bayrak” alan birimler arasında yer almayı başarmıştır.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılından bu yana düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinin “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde Üniversitemiz, bu yıl da “2024 Yılı Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak)” kategorisinde ödül almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, 2024 yılında 15 birimi için 15 Turuncu Bayrak ödülü alarak, 112 üniversite arasında dördüncü sırada yer alma başarısı göstermiştir.

Tüm öğrencilerimizin eşit eğitim hakkından faydalanabilmeleri, sosyo-kültürel faaliyetlere katılabilmeleri ve üniversitemiz içerisinde rahat mekânsal erişim sağlayabilmeleri amacıyla ihtiyaç duyulan altyapı çalışmalarının hassasiyetle yürütüldüğünün bir göstergesi olarak takdir edilen bu başarıda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de “Turuncu Bayrak” almaya hak kazanan birimler arasında yer almıştır. Ayrıca Üniversitemiz kampüsü içerisinde bulunan Prof. Dr. Azmi Özcan Kütüphanemiz de bu ödüle layık görülen birimler arasındadır.

Üniversitemiz, 2020 yılında da 8 Turuncu Bayrak ödülü alarak, 116 üniversite arasında 2’nci sırada yer alma başarısı göstermiştir. 2020 yılında da Fakültemiz yine Turuncu Bayrak ödülüne layık görülmüştür.

2024 yılı ilgili haberi (YÖK) görmek için tıklayınız

2024 yılı ilgili haberi (BŞEÜ) görmek için tıklayınız