GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI |
2018-2019 Eğitim Yılı Ders Planı |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
|
II. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
GID101 |
Temel Mikrobiyoloji |
3 |
1 |
5 |
GID104 |
Gıda Mikrobiyolojisi |
3 |
1 |
5 |
GID111 |
Gıda Bilimi ve Kimyası |
3 |
1 |
4 |
GID142 |
Gıda Analizi II |
3 |
1 |
5 |
GID151 |
Gıda Analizi I |
3 |
1 |
5 |
GID108 |
Gıda İşleme |
3 |
1 |
5 |
MAT121 |
Matematik I |
3 |
0 |
3 |
GID110 |
Gıda Mevzuatı |
3 |
0 |
3 |
GID105 |
Gıdalarda Temel İşlemler |
3 |
0 |
4 |
GID114 |
Gıda Ürün Bilimi |
5 |
0 |
5 |
ENF101 |
Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı |
2 |
0 |
2 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) |
3 |
0 |
5,0 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 5 AKTS) |
3 |
0 |
5,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Toplam |
|
|
30,0 |
|
Toplam |
|
|
30,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
1. ve 2. yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
GID132 |
Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
5 |
GID132 |
Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
5 |
GID133 |
Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları |
3 |
0 |
5 |
GID133 |
Gıda İşletmelerinde Standartlar ve Uygulamaları |
3 |
0 |
5 |
GID139 |
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar |
3 |
0 |
5 |
GID139 |
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar |
3 |
0 |
5 |
GID143 |
İçecek Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID143 |
İçecek Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID146 |
Vitaminler ve Metabolizmaları |
3 |
0 |
5 |
GID146 |
Vitaminler ve Metabolizmaları |
3 |
0 |
5 |
GID147 |
Duyusal Analiz ve Teknikleri |
3 |
0 |
5 |
GID147 |
Duyusal Analiz ve Teknikleri |
3 |
0 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
III. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
|
IV. YARIYIL |
T |
U |
K / AKTS |
GID207 |
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu |
3 |
0 |
3 |
GID200 |
Staj |
0 |
2 |
4 |
GID209 |
Gıdalarda Enstrumental Analiz ve Uygulamaları |
3 |
1 |
4 |
ENG102 |
İngilizce II |
2 |
0 |
2 |
ENG101 |
İngilizce I |
2 |
0 |
2 |
ATA102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II |
2 |
0 |
2 |
ATA101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I |
2 |
0 |
2 |
TRK102 |
Türk Dili II |
2 |
0 |
2 |
TRK101 |
Türk Dili I |
2 |
0 |
2 |
BŞÜ202 |
İşyeri Uygulaması |
0 |
20 |
10 |
|
Mesleki Seçmeli Ders (Toplam 15 AKTS) |
9 |
0 |
15,0 |
BŞÜ204 |
İşyeri Eğitimi |
6 |
2 |
10 |
|
Mesleki Olmayan Seç. Ders (Toplam 2 AKTS) |
2 |
0 |
2,0 |
|
Toplam |
|
|
30,0 |
|
Toplam |
|
|
30,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
3. ve 4. Yarıyıllar için Mesleki Seçmeli Dersler |
GID253 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü |
3 |
0 |
5 |
GID253 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolü |
3 |
0 |
5 |
GID254 |
Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol |
3 |
0 |
5 |
GID254 |
Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol |
3 |
0 |
5 |
GID255 |
Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon |
3 |
0 |
5 |
GID255 |
Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon |
3 |
0 |
5 |
GID256 |
Proses Uygulamaları |
3 |
0 |
5 |
GID256 |
Proses Uygulamaları |
3 |
0 |
5 |
GID260 |
Gıda Katkı Maddeleri |
3 |
0 |
5 |
GID260 |
Gıda Katkı Maddeleri |
3 |
0 |
5 |
GID265 |
Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID265 |
Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID266 |
Su Ürünleri Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID266 |
Su Ürünleri Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID270 |
Halk Sağlığı |
3 |
0 |
5 |
GID270 |
Halk Sağlığı |
3 |
0 |
5 |
GID272 |
Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID272 |
Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID273 |
Fermente Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID273 |
Fermente Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID274 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID274 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID275 |
Geleneksel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |
GID275 |
Geleneksel Gıdalar Teknolojisi |
3 |
0 |
5 |