Gıda İşleme Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Alanyalıoğlu'nun Tübitak tarafından desteklenen "Benzoksazol ve Kinoksalinon Türevlerinin Esnek Grafen Kağıt Elektrotlar Üzerinde Elektrokimyasal C-H Aminasyonu" ve "Gradient Yapıya Sahip, Perilen ve Porfirin Türevi Supramolekül Modifiye Grafen Esaslı Materyaller Kullanılarak Sürdürülebilir Su Arıtma Sistemi Uygulamaları" başlıklı araştırma türünde 2 adet 1001 projesi 2024 yılı içerisinde tamamlanmıştır.
Gıda İşleme Bölümü hocalarımızdan 2024 yılı içerisinde Prof. Dr. Murat ALANYALIOĞLU'nun Materials Today Sustainability dergisinde yayımlanmış olan "An effective material for solar steam generation applications: Gradient graphene sponge" başlıklı, ChemistrySelect dergisindeyayımlanmış olan"A Flexible Reduced Graphene Oxide-based Paper for Supercapattery Design: Effect of Polyindole Thin Films and Zinc Oxide Nanoparticles" başlıklı ve ACS Applied Materials & Interfaces dergisinde yayımlanmış olan "Supramolecular Modification of Graphene Sponge with a Porphyrin Derivative Enhances the Photothermal Conversion Efficiency of a Solar Steam Generator" başlıklı 3 adet SCI (Science Citation Index) yayını bulunmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Fatih TOZOĞLU'nun Biomass Conversion and Biorefinery dergisinde yayımlanmış olan "Exploring the biotechnological prospects of a recently discovered fungus isolated from marine mucilage" başlıklı 1 adet SCIE yayını bulunmaktadır.
Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN'ın Journal of Scientific & Industrial Research dergisinde yayımlanmış olan "Effects of Drying Methods on Different Characteristics of Chokeberry" başlıklı 1 adet SCIE yayını bulunmaktadır.
Üniversitemizin girişimleriyle yöremizin değerli tarımsal miraslarından biri olan Bedi Üzümü uluslararası düzeyde kabul gördü. Bedi Üzümü, Slow Food Vakfı tarafından oluşturulan Ark of Taste (Lezzet Arşivi) kataloğuna resmi olarak eklendi. Üniversitemiz Öğr. Gör. Mesut Kaplan’ın çalışmalarıyla bu prestijli platforma Bedi Üzümü kataloğa dâhil edilerek geleneksel ve yerel ürünün korunmasını ve tanıtılmasını amaçlayan önemli bir girişimde bulunuldu.
Bedi Üzümü Neden Önemli?
Bedi Üzümü'nün kataloğa dâhil edilmesi, sadece Bilecik ve çevresi için değil, ülkemiz tarımı ve kültürü açısından da büyük bir önem taşıyor. Üniversitemiz, bu sürece katkı sunarak, yöremizin zengin tarımsal mirasının uluslararası arenada tanınmasına öncülük etmekten gurur duyuyor.
Gelecek Nesillere Aktarılan Bir Değer
Bu değerli ürünün korunmasında ve gelecek nesillere aktarılması adına yaptığımız çalışmalar, bölgenin tarım potansiyelinin artırılmasında ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlıyor. Üniversitemiz, yerel değerlerin korunması ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bilimsel ve kültürel projeler ile destek veriyor.
Bedi Üzümü ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Üniversitemizin ortağı olduğu Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ETGB) faaliyet gösteren Ar-Ge ve inovasyon tabanlı firmaların 2023 yılı başarılarının değerlendirildiği ve ödüllendirildiği II. ETGB Zirvesi Girişimci Ödül Töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan derecelendirmelerde, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü hocamız Öğr. Gör. Dr. Fatih Tozoğlu’nun girişimciliğinde kurulan Avicenna Firması, yeşil proje kategorisinde 2.lik ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.