Akademik Çalışmalarda Yapay Zekayı Doğru Kullanmak
05 Haziran 2024 Çarşamba

Verimli Araştırma Sentezi İçin ScholarAI ve ChatGPT- 4'ten Faydalanma: Bir Vaka Çalışması

Araştırma yapmak ve onu bir makale haline getirmek kolay bir mesele değildir. Ancak günümüzde yapay zekanın gelişmesi birçok noktada araştırmacılara kolaylık sağlamaya başladı.

Yapay zeka araçlarının da kendisini gün geçtikçe geliştirmesiyle birlikte ortaya özgün ve kaliteli çalışmalar konulabilmektedir.

Zamandan tasarruf etmek ve kaliteden de ödün vermemek istiyor olabilirsiniz. İşte yapay zekayı aktif olarak kullanan bir araştırmacı! Kendi çalışmasından yola çıkarak adım adım nasıl ScholarAI ve ChatGPT-4'ten faydalandığını bu blog yazısında inceleyebilirsiniz.

Gelişmiş Yapay Zeka Özetleme Araçları İle Bilginizi Güçlendirin

Karmaşık bilgileri ilgi çekici, erişilebilir içeriğe dönüştürmek için tasarlanmış yapay zeka destekli bir çözümle tanışın!

Araştırmalarınızın daha fazla görünürlük sağlayarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak için yapay zeka çözümlerini deneyebilirsiniz. SciencePOD bu konuda araştırmalarınızdaki önemli noktaları seçerek okuyucuların ve diğer araştırmacıların ilgisini çekecek şekilde içerikler hazırlamanıza yardımcı olmaktadır.

Yapay zeka entegrasyonlu bu çözüme göz atmak isteyebilirsiniz.

Akademi İçin 'Clarivate AI'

Yapay zeka (AI) araştırma, öğretim ve öğrenimi dönüştürüyor. Clarivate, bu yeni ortamda güvenli bir şekilde gezinmenizi, araştırma mükemmelliğini ve öğrenci öğrenim sonuçlarını artırmanızı sağlar.

Clarivate AI tabanlı çözümler, kullanıcılara güvenilir kaynaklara dayanan ve akademik iş akışlarına yerleştirilmiş istihbarat sağlar. Clarivate'in AI tabanlı çözümlerini keşfederek siz de araştırmalarınız için kullanmaya başlayabilirsiniz.

İngilizce Akademik Yayınlarda Teknolojinin ve Yapay Zekanın Rolü

Hiç kimse "Akademik İngilizce "yi anadili olarak konuşmuyor. Teknolojiyi bir dil öğrenme aracı olarak benimsemek, araştırmacılara başarılı yayın yapma yolculuklarında yardımcı olmak için muazzam bir potansiyele sahiptir.

Bu blog yazısında, "Akademik İngilizcenizi" geliştirmek için teknolojiyi ve yapay zekayı kullanırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı en iyi uygulamaları ve üç özel çıkarımı bulabilirsiniz.

Daha Fazlasını Okuyun

Yapay Zeka Tarafından Üretilen Özetleri Değiştirmeden Kullanmak Etik Mi?

Akademik içerik oluşturmada YZ araçlarının kullanılması, YZ tarafından oluşturulan özetlerin herhangi bir değişiklik yapılmadan kullanılmasının etik sonuçları üzerine bir tartışma başlattı.

Bu blog, akademik yazımda YZ araçlarının kullanımına ilişkin açık etik yönergelere duyulan ihtiyacı vurgulamakta ve akademik içerik oluşturmada YZ araçlarının kullanılmasının etik sonuçları üzerine devam eden tartışmaların altını çizmektedir.

Haber Yazısı

Öğrenciler Yapay Zeka Kullanımında Eğitmenleri Geçiyor!

Yeni bir araştırmaya göre, öğrencilerin yarısından fazlası üretken yapay zeka kullanırken, öğretim üyelerinin yüzde 75'inden fazlası bu teknolojiyi düzenli olarak kullanmıyor.

ChatGPT ve diğer üretici yapay zeka araçlarının akademide yarattığı sese rağmen, öğretim üyeleri geçen yıl yapay zeka araçlarını benimseme konusunda öğrencilerden daha yavaş davrandı. Bu raporu detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

Akademide Yapay Zeka Kullanımının Açıklığa Kavuşturulması

Bu blog yazısı, YZ sistemlerinin ve bunların altında yatan teknolojilerin nasıl çalıştığının temellerini anlamak amacıyla işlevsel YZ okuryazarlığı kapsamına girmektedir.

YZ arayüzlerinde ve platformlarında daha iyi gezinmenize ve çeşitli modellerdeki sınırlamaları ve potansiyeli belirlemenize (ve netleştirmenize) yardımcı olacaktır.

Gemini Pro, GPT-4 ve Claude-3 gibi premium YZ modelleri için çeşitli akademik kullanım durumlarını daha iyi anlamanız için şimdi inceleyebilirsiniz.

Video

Yapay Zeka, Eğitimi Nasıl Kurtarabilir (Yok Etmez)

Video

2024 Akademik Araştırma ve Araştırmacılar için En İyi 12 ÜCRETSİZ Yapay Zeka Aracı

Literatür İncelemenizi Otomatikleştirecek 3 İnanılmaz Yapay Zeka Teknolojisi

Üretkenliğinizi Arttıracak 3 Yapay Zeka Aracı

Writefull

Writefull'un yapay zekası yazmanıza, yorumlamanıza, metin düzenlemenize ve daha fazlasına yardımcı olur.

Quillbot

Kullanıcıların metinlerini daha iyi hale getirmek için çeşitli yazım ve dilbilgisi hatalarını otomatik olarak düzeltebilmesine yarayan yapay zeka aracı

ProWritingaid

Yazınızı geliştirmek için kapsamlı bir dizi araç sağlayan yapay zeka destekli bir yazma asistanıdır.