Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı
Anasayfa Misyon ve Vizyon
MİSYON VE VİZYON


Misyon ve Vizyon
19 Haziran 2023 Pazartesi

Misyon

Bölümümüzün misyonu, Türk dilini ve edebiyatını bilimsel yöntem ve disiplinler arası bakış açısıyla inceleyip araştırabilecek donanımlı, açık fikirli, araştırıcı,  yenilikçi, eleştiren yaklaşabilen, gelişim ve değişime açık Türkologlar yetiştirmektir.

Vizyon

Eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalar konusunda ön sırada, başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen bir bölüm olmak için çalışmaktır.

Bölüm Tanıtımı

Bilecik Üniversitesi Rektörlüğünün, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe Bölümlerinin açılması konusundaki teklifi, 08/04/2009 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüştür.  Bölümümüz 2023 yılı itibarıyla 5 profesör, 1 Doçent, 8 Dr. Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi ile akademik kadro bakımından üst bir düzeye ulaşmıştır. 2022 yılında 59 mezun vermiş olan bölümümüz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde hem öğrenci sayısı hem de eğitim kalitesi bakımından ön sıralarda yer almaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı lisans öğretimini başarı ile tamamlayarak mezun olan öğrencilerimiz, Lisans derecesini alarak “Türkolog” unvanını kullanmaya hak kazanırlar. Mezun öğrencilerimiz, üniversitelerdeki Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde görev alabildikleri gibi üniversitelerin Türk Dili birimlerinde okutman konumunda çalışabilirler. Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip öğrencilerimiz Türkçe Öğretim merkezlerinde; Yunus Emre enstitüsü gibi yurtdışında Türkçe öğretimi yapan kurumlarda çalışabilirler.  Ayrıca yayın kuruluşlarında editörlük, redaktörlük ve metin yazarlığı gibi iş imkanları da bulunmaktadır.

Lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz ek olarak 1 yıllık pedagojik formasyon eğitimi alarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, özel okul ve dershanelerde, Devlet Arşivleri, Kültür Bakanlığı, Türk Dil Kurumu gibi devletin çeşitli kurumlarında istihdam olanağı bulabilmektedirler.