Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM)

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM)
Anasayfa ARAŞTIRMA
TAMAMLANMIŞ PROJELER


Tamamlanmış projeler
27 Mart 2023 Pazartesi

Sıra no

Proje Adı

Yürütücüsü

Destekleyen kuruluş

Yürütüldüğü yıllar

1.

Bilecik Ekolojik Koşullarında İkinci Ürün Olarak Ekilen Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Silaj Verimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Hanife MUT

BAP

2021-2022

2.

Farklı Arkadaş Bitki ile Ekilen Yoncanın Silaj Verimi ve Kalitesinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Hanife MUT

BAP

2020-2020

3.

Farklı Soya Fasulyesi (Glycine max L.) Çeşitlerinde Sekonder Metabolitlerin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BAP

2020-2021

4.

Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Bilecik Ekolojik Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BAP

2019-2021

5.

Mısır Baklagil Karışımlarının Silaj Kalitesinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BAP

2018-2019

6.

Kavuzsuz Arpa (Hordeum vulgare L.) Genotiplerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Zeki MUT

BAP

2019-2020

7.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hızlı Islah ve Bitki Büyütme Odasının Kurulması

Prof. Dr. Zeki MUT

BAP

2019-2020

8.

Yerel Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Zeki MUT

BAP

2021-2022

9.

Mikrobiyal Gübre Uygulamasının Mısır'ın Tane Verimi Ve Verim Özelliklerine Etkisi

Prof. Dr. Zeki MUT

BAP

2022-devam

10.

Bilecik Koşullarında Farklı Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Verim Ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE

BAP

2019-2022

11.

Yulafta Farklı Ekim Sıklıkları ve Azot Seviyelerinin Verim ve Verim Unsurları ile Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE

BAP

2021-2022

12.

Bilecik İli İnhisar İlçesinde Bulunan Nar (Punica granatum L.) Genotiplerinin Pomolojik ve Moleküler Karakterizasyonunun Belirlenmesi

Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM

BAP

2020-2021

13.

Bilecik’te Yetiştirilen Bazı Yöresel Üzüm Çeşitlerinin İn Vitro Sürgün Ucu Kültürü Yöntemi ile Çoğaltılması

Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇALKAN SAĞLAM

BAP

2019-2020

14.

Bilecik’te Yetiştirilen Bazı Yöresel Üzüm Çeşitlerinin Kalite Değerleri ile Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇALKAN SAĞLAM

TÜBİTAK 1002

2019-2021

15.

Bazı Üzüm Çeşitlerinin Bilecik İlindeki Performanslarının Belirlenmesine Yönelik Adaptasyon Parsellerinin Oluşturulması

Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇALKAN SAĞLAM

BAP

2015-2017

16.

Osmanlı Çileği Islahı-2

Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM

BAP

2018-2019

 

17.

Şerbetçi otu (Humulus lupulus L.)’nun silaj olarak değerlendirmesi

Yasin Emre ÖZTÜRK

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2019-2020

18.

Aktaş Yoncalarında (Melilotus alba Desr.) Tanen İçeriklerinin Tespiti

Yasin Emre ÖZTÜRK

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2019-2020

19.

Doğal Floradan Toplanan Aktaş Yoncası (Melilotus alba Desr.) Genotiplerinin Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

İlknur YILDIRIM

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2020-2021

20.

Farklı Sürelerde Çimlendirilen Yeşil Mercimek (Lens culinaris L.) Filizlerinin Besin İçeriklerindeki Değişimin Belirlenmesi

Şerife AKTAŞ

Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE

TÜBİTAK 2209/A

2021-2022

21.

Melezleme Islahı ile Elde Edilen Çilek F1 Genotiplerin Fitokimyasal İçeriklerin Belirlenmesi

Davut UYSAL

Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM

TÜBİTAK 2209/A

2020-2021

22.

Melezleme Islahı ile Elde Edilen Çilek F1 Genotiplerin Aroma İçeriklerinin Belirlenmesi

Hilmi ÇİFTÇİ

Dr. Öğr. Üyesi Sinem ÖZTÜRK ERDEM

TÜBİTAK 2209/A

2020-2021