MİSYONUMUZ
Programımızın misyonu; verilen eğitim ve öğretim ile öğrencilerine gıda endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkinliği kazandırmak, öğrenilen bilgileri kullanarak problemleri analiz edebilen, çözüm önerileri geliştirebilen, güvenli gıda üretim koşullarını sağlayabilen, gıda kalite kontrolünü yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve uygulama becerisine sahip olan; ayrıca mesleğinin gerektirdiği etik değerleri benimsemiş nitelikli ara teknik elemanlar yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ
Programımızın vizyonu, çağdaş eğitim değerlerini rehber alan, gıda alanında başarılı bir şekilde görev yapabilmek için gerekli teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra staj imkanı ve 3+1 eğitim modeliyle ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, kendisini sürekli olarak geliştiren bir program olmaktır.