Etkinlik

Springer Nature Eğitimi Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2024 Perşembe

Abonesi olduğumuz SpringerLink, yeni adıyla Springer Nature, Veritabanı Anlaşması, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) Projesi dahilin de 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür.

Üniversitemizin, EKUAL kapsamında Dönüşüm Anlaşması'nın daimi katılımcısı olduğu anlaşma dahilin de, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınlara açık erişim desteği sağlanacağı, daha önce Başkanlığımız tarafından yapılan bilgilendirmelerle akademisyenlerimize duyurulmuştu. Birçok akademisyenimiz ilgili anlaşma kapsamında tarafımıza ulaşarak konuyla ilgili yüz yüze eğitim taleplerini iletmişlerdir. Bu kapsamda 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14:00’da Springer Yayınevi Lisanslama müdürü Sayın Selin ŞENCANLI’nın katılımıyla ile Fen Fakültesi Konferans Salonunda konuya ilişkin eğitim gerçekleştirilmiştir.