Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Seramik Sanatçısı Eliza Au'nun Sunum&Workshop Etkinliği
13 Ekim 2023 Cuma

Eliza Au, Kanada'nın Vancouver şehrinde doğmuştur. Sanat lisans derecesini Nova Scotia College of Art and Design'dan, yüksek lisans derecesini ise Alfred Üniversitesi'nin New York State College of Ceramics bölümünden almıştır. Eliza Au şu anda Kuzey Teksas Üniversitesi'nde “Assistant Professor” olarak görev yapmaktadır.

Eliza Au'nun sanat pratiği, karmaşık seramik yapıların tasarımına ve oluşturulmasına odaklanmaktadır. Genellikle seramiği geleneksel sınırlarının ötesine taşıyan sanatçı, geometrik desenlerin, lattis işçiliğinin ve organik formların bir araya geldiği eserler üretir. Yaptığı işler, hem dengeyi hem de çelişkiyi yansıtır, ve bu, her bir eserin izleyici üzerinde derin bir etki yaratmasına yardımcı olur.

Hem tam zamanlı hem de misafir öğretmen olarak çalıştığı üniversiteler ve sanat okulları aracılığıyla genç sanatçıları cesaretlendirmekte ve yetiştirmektedir. Aynı zamanda çeşitli uluslararası sergilerde solo ve grup sergilerine imza atan bir sanatçıdır.

Pek çok uluslararası etkinlikte yer alan sanatçı Eliza Au, sanat öğretilerinin sunumu ve workshop etkinliği ile 16-17 Ekim tarihlerinde fakültemizde bulunacaktır. Etkinlik bilgilerine ilişkin detaylar aşağıda yer almaktadır.