Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Ziraat Mühendisliği Programı Bölüm Yerleştirme Duyurusu
12 Temmuz 2024 Cuma

Fakültemiz, Ziraat Mühendisliği Programına ve Biyosistem Mühendiliği Bölümüne öğrenci kabul etmektedir. Fakültemiz Ziraat Mühendisliği Programına kayıt yaptırıp güz ve bahar dönemlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılından itibaren eğitimlerine devam edecekleri bölümlere yerleştirilebilmeleri için 16 Temmuz 2024 ile 05 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ziraat Müdendisliği Programı Bölüm Yerleştirme Dilekçe Örneği doldurup ıslak imzalı olarak Fakültemizin elektronik ve fiziki adreslerine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihler dışında yapılacak başvurular ile ıslak imzası olmayan eksik bilgi olan dilekçeler kesinlikle değerlendirmeye  alınmayacaktır. Öğrencilerimiz dilekçede belirtikleri bilgilerin doğruluğundan bizzat sorumludurlar aksi durumda disiplin hükümleri uygulanacaktır. Dilekçede mutlaka Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri Bölümleri yer alacak şekilde 3 tercih yapılmalıdır.

Kriterler Açıklama
ÖSYM Puanı

MF türü ÖSYM giriş puanlarının %50 (yüzde elli)’sinin alınması,

Yabancı uyruklu öğrencilerde ÖSYM puan türü olmadığı için bu puanlamadan muaf tutulur.

Genel Not
Ortalaması

Genel not ortalamalarının % 50 (yüzde elli)’sinin alınması,

Yabancı uyruklu öğrencilerde bu oran % 100 ( yüzde yüz) olarak alınır.

Tercihler

Öğrenciler tercih formuna Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümü olmak üzere her bölümü yazmak koşuluyla 3 (üç) tercih sıralaması yaparak ıslak imzalı olarak web sayfasında yapılacak duyuruda belirtilen tarihler arasında Fakültenin fiziki ve elektronik posta adreslerine gönderir.

Hesaplama ve
Sıralama

Yukarıdaki puanların toplanmasıyla hesaplanan yerleştirme puanına göre en yüksekten en küçüğe öğrencilerin başarı sıralaması elde edilir. Yabancı uyruklu öğrenciler ÖSYM puanı olmaksızın sadece genel not ortalamalarına göre kendi aralarında en yüksekten en küçüğe başarı sıralaması yapılır.

Bölümlere Yerleştirme

Öğrencilerin bölümlere yerleştirilmesinde; başarı sıralaması ve tercih sıralaması dikkate alınarak, sayıları eşit ya da eşite yakın olacak şekilde bölümlere yerleştirme yapılır. Adayların yerleştirme puanının eşit olması durumunda merkezi yerleştirme puanı daha yüksek olana öncelik tanınır. Yabancı uyruklu öğrenciler için her bölüme Ziraat Mühendisliği Programına kayıtlı toplam öğrenci sayısının üçe bölünmesiyle her bir bölüme verilen kontenjan sayısının %15’ i kadar kontenjan verilir.  Yabancı uyruklu öğrenciler  genel not ortalaması ve tercih sıralaması dikkate alınarak kendi aralarında en yüksekten en küçüğe sayıları eşit ya da eşite yakın olacak şekilde bölümlere yerleştirme yapılır.