Pedagojik Formasyon Duyurusu
19 Ocak 2023 Perşembe

29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir. Üniversitemizde konuya ilişkin gerekli planlamaların yapılabilmesi için 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında son sınıf öğrencisi (mezuniyet aşamasında) olup 2022-2023 Bahar Yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi kapsamında yer alan seçmeli dersleri almak isteyen formasyon eğitimi alınabilen alanlarda öğrenim gören lisans programı öğrencilerimizin kayıtlı oldukları akademik birimlerine 17 Ocak 2023 Salı günü mesai bitimine kadar Ek'te yer alan formu doldurarak başvuruda bulunması gerekmektedir. Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına Ek'li dosyadan ulaşabilirsiniz. Mezun öğrencilerimiz Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı uygulaması olan üniversitelere başvurabilirler. Ara sınıflardaki öğrencilerimiz ile ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır.