Koordinatör Doç. Dr. Mesut IŞIK
Doç. Dr. Mesut IŞIK, İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümünü 2010 yılında tamamlamış, ardından Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya Anabilim Dalında doktora programını 2015 yılında yılında tamamlamıştır. 2016 yılında Harran Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri MYO, Eczane Hizmetleri programında göreve başlamış ve bu süreçte Eczane hizmetleri Bölüm Başkanlığı ile birlikte birçok yönetim kurulunda ve komisyonlarda görev almıştır. 2020 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümünde göreve başlamıştır. Dr. Mesut Işık’ın 50 civarında uluslararası indeksli makalesi, 3 adet kitap bölümü yazarlığı ve 40 adeti aşkın ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri, görev aldığı 4 adet TÜBİTAK projeleri ve yürütücülüğünü yaptığı BAP projeleri bulunmaktadır. Çalışma alanları; Enzim immobilizasyonu ve saflaştırılması, antioksidanlar, oksidatif stres, fitokimyasal, enzim-ilaç etkileşimleri, enzim inhibitörleri, moleküler docking ve biyosensörler şeklinde sıralanabilir. 2020 yılından bu yana Doçent kadrosunda çalışmakta olan ve halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nü yürüten Mesut IŞIK, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Gülşah ÇONGUR
Doç. Dr. Gülşah ÇONGUR, Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi'nden 2006 yılında, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü'nden 2010 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimine Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Anabilim Dalı'nda devam etmiştir. 2017-2019 yılları arasında TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı'nda Patent Vekili olarak çalışmış, 2019 yılında Doktora derecesini almış ve 2020 yılında üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczacılık Bölümü'ne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. Lisansüstü eğitimi boyunca nanomalzeme ve biyomalzeme temelli elektrokimyasal biyosensörlerin tasarımı üzerine çalışan Doç. Dr. Gülşah ÇONGUR, doktora tez çalışmaları kapsamında 2021 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Sağlık ve Yaşam Kategorisi ikincilik ödülüne layık görülmüştür. 2013-2021 yılları arasında düzenlenen proje pazarlarında dereceleri bulunmaktadır. Birbirinden farklı ulusal/uluslararası TÜBİTAK projelerinde görev alan ve yürütücülüğü bulunan Doç. Dr. Gülşah ÇONGUR, SCI kapsamında 48 bilimsel makalede ve uluslararası 4 farklı kitap bölümünde yazar olarak yer almakta olup doktora sonrası araştırmalarına elektrokimyasal biyosensörler alanında devam etmektedir.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Adem KOÇYİĞİT
Doç. Dr. Adem KOÇYİĞİT, Lisansını Atatürk Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü'nde 2009 yılında tamamlamış ardından aynı üniversitede 2009 yılında başladığı Fizik Anabilim Dalında bütünleşik doktora programını 2014 yılında ince film kaplamalar üzerine yazdığı tez ile tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında Iğdır Üniversitesi'nde göreve başlamıştır. Akademik ilerlemesine 2021 yılına kadar Iğdır Üniversitesi'nde devam etmiştir. Doktora sonrası çalışmalarını diyotlar ve fotodedektörler üzerine sürdürmüştür. Ayrıca TÜBİTAK'ın Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı desteği ile Amerika Birleşik Devletleri'nin İllinois eyaletinde bulunan University of Illinois at Urbana-Champaign'de bir yıl silisyum kuantum nokta nanoparçacıkları üzerine çalışmalar yürütmüştür. 2021 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü'nde göreve başlamıştır. Koçyiğit'in 75 civarında uluslararası makalesi 40 civarında uluslararası bildirisi, görev aldığı 4 adet TÜBİTAK projeleri ve yürütücülüğünü yaptığı BAP projeleri mevcuttur. Çalışma alanları ise nanoteknoloji, ince filmler, kuantum noktalar, fotodedektörler, süperkapasitörler, biyosensörler şeklinde sıralanabilir.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Rafig GURBANOV
Doç. Dr. Rafig GURBANOV'un araştırmaları disiplinler arası vizyon ve bilgileri kullanarak tıp, biyokimya ve mikrobiyoloji alanında sürdürülebilir ve akıllı paradigmatik yaklaşımların geliştirilmesine odaklanmıştır. Onun araştırmaları biyoloji ve kimya bilim dallarının alt alanları ile ilgili geniş ölçekli bir kapsama sahiptir. Dr. Gurbanov; çeşitli biyolojik ajanlar ile akıllı mühendislik paradigmalarının geliştirilmesi/iyileştirilmesi, biyoaktif bileşikler, büyük biyoanalitikveri madenciliği (data mining) ve makine öğrenimi, biyolojik moleküllerin yapısal, fonksiyonel ve termodinamik özelliklerinin belirlenmesi, moleküler docking, gen/protein ekspresyonu, epigenetik süreçler ve metagenomik/mikrobiyom gibi birçok alanda özgün çalışmalar yapmıştır. Bağırsak ve oral mikrobiyota üzerine çalışmaların yanı sıra probiyotik bakteri kaynaklı metabolitlerin tanımlanmasınave bu postbiyotiklerin antikanser, antibakteriyel ve antiviral özelliklerinin araştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürmektedir. Son yıllarda Dr. Gurbanov ve araştırma ekibi nörolojik (Migren hastalığı), nörodejenerativ (Alzhemier Hastalığı), nöromüsküler (Miyastenia gravis), gastrointestinal (kolon), kardiyovasküler, ürolojik ve viral (COVİD-19) hastalıkların moleküler mekanizmaları üzerine klinik araştırmalar yapmaktadır. TÜBİTAK 1003 projesinde yürütücü (1), 1002 projesinde araştırmacı (1), 1001 projesinde bursiyer (1) ve BAP projelerindeki görevlerinin yanı sıra birçok BİDEB projesinde akademik danışmanlık yapmıştır/yapmaktadır. SCI, SCI-Exp kapsamında uluslararası hakemli dergilerde 20, SCI-Exp kapsamı dışında uluslararası dergilerde 8, ulusal hakemli dergilerde 5 olmak üzere toplam 33 adet makale ile uluslararası 4 farklı kitap bölümü yayımlamıştır.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Burçin ATILGAN TÜRKMEN
Doç. Dr. Burçin ATILGAN TÜRKMEN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 2008 yılında mezun olmuştur. Manchester Üniversitesi'nde 2011 yılında "Yüksek Lisans, 2016 yılında da Doktora öğrenimini Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Çalışma alanları sürdürülebilir üretim ve tüketim sistemleri, iklim değişikliği, yaşam döngüsü analizi, karbon ayak izi, enerji sistemleri, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliktir. 1 adet Global Challenges Research Fund (GCRF), 1 adet Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), 1 adet Kalkınma Bakanlığı ve 3 adet BAP destekli projede yürütücü, araştırmacı ve danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Şu anda Horizon2020 Era-Net ve 2 adet Erasmus+ projelerinde görev almaktadır. Burçin ATILGAN TÜRKMEN evli ve 1 çocuk annesidir.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Aslı AKDENİZ KUDUBEŞ
Doç. Dr. Aslı AKDENİZ KUDUBEŞ, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nden 2010 yılında mezun olmuştur. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı Onkoloji Hemşireliği Programı’nda yüksek lisans derecesini almıştır. 2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Programı’nda doktora derecesini almıştır. 2022 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında Doçentlik ünvanını almıştır. 2013-2021 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmıştır. 2021 yılından itibaren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği AD’da öğretim üyesi olarak çalışmakta ve bu süreçte Hemşirelik Bölüm Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı ile birlikte yönetim kurulu ve çeşitli komisyonlarda görev almaktadır. Dr. Kudubeş ulusal ve uluslarası araştırmalarını sosyal pediatri, pediatrik onkoloji, palyatif bakım, çocuk cerrahi alanları üzerine sürdürmektedir. Sekiz adet TÜBİTAK, iki adet TUSEB, dört adet BAP ve bir adet uluslarası projede yürütücü/araştırmacı/danışman görevleri bulunan Dr. Kudubeş'in 40 civarında SCI, SCI-Exp kapsamında uluslararası hakemli dergilerde, 20 civarında SCI-Exp kapsamı dışında uluslararası dergilerde, 10 civarında ulusal hakemli dergilerde, 50 civarında uluslararası ve ulusal bildirisi ile 20 civarında uluslararası veya ulusal kitap bölümü yayımlanmıştır.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tufan Can ULU
Doç. Dr. Tufan Can ULU, 2009 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden lisans, 2012 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalı Entomoloji Bilim Dalından yüksek lisans ve 2018 yılında aynı bilim dalından doktora derecesi alarak mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimi süresince, 2009-2018 yılları arasında aynı birimde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. Bu dönemde tamamladığı yüksek lisans tezi, üniversite tarafından Fen Bilimleri kategorisinde üçüncülük; doktora tezi ise yine aynı kategoride birincilik ödülüne layık görülmüştür. 2019 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başlamış ve 2024 yılında Doçent unvanı almıştır. Yaptığı çalışmalar nedeniyle 2020 yılında Ziraat Mühendisleri Odası tarafından verilen teşvik ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2022-2023 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Idaho Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2024 yılı itibariyle yürütücü olarak üç, araştırmacı olarak dört olmak üzere toplam yedi TÜBİTAK projesinde görev almıştır. Ayrıca, bir adet TAGEM-TÜBİTAK, bir adet TAGEM-OGM iş birliği ve farklı yükseköğretim kurumları tarafından desteklenen BAP projelerinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak yer almıştır. Tarımda pestisit kullanımının azaltılması ve tarımsal zararlılar ile biyolojik mücadele alanında çalışmalar yürütmektedir. Bir uluslararası patenti, bir adet de ulusal patent başvurusu bulunmaktadır.
Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ALKARA
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ALKARA, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü 1999 yılında bitirdikten sonra 2006 yılında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Yönetimi Programında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Pazarlama Doktora Programını tamamlayarak Doktora derecesi almıştır. 2007-2010 yılları arasında Eskişehir Ziraat Odası başkanlığının Avrupa Birliği Projesinde koordinatörlük görevinde bulunmuştur. Bunlarında dışında özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşlarında kabul görmüş 3 KOSGEB projesi bulunmaktadır. 2 BAP projesinde yürütücü ve 3 BAP projesinde araştırmacı olarak görev almıştır. Uluslararası bilimsel dergide yayımlanmış 7 makalesi, uluslarası bilimsel toplantılarda sunulmuş 13 bildirisi, uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 3 kitap ve 9 kitap bölümü çalışması bulunmaktadır. 2014 yılından bu yana Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük MYO'da görev yapmakta olup evli ve 1çocuk babasıdır.
Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül YILDIZ
Dr. Öğr. Üyesi Betül YILDIZ, Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinden 2004 yılında mezun olmuştur. Doktora öğrenimini, Anadolu Üniversitesi Searmik Mühendisliği Anabilim Dalında açılan Endüstriyel Doktora Programında 2010 yılında tamamlamış; doktora çalışması kapsamında TÜBİTAK TEYDEB projesinde araştırmacı olarak yer almıştır. Doktora öğrenimi sonrası 2011-2020 yılları arasında özel sektörde çalışmış; üç farklı Ar-Ge Merkezinde görev almıştır. Ar-Ge Merkezi proje yönetiminde, Ar-Ge projeleri süreç yönetiminde, Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarında, ulusal ve uluslararası proje başvurularında deneyim kazanmıştır. TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (1501) ve İş Birliği Platformları oluşturmaya yönelik (SAYEM, 1004) 10 farklı projede görev almıştır. Çalışma ilgi alanları; seramik kaplama malzemeleri, seramik sağlık gereçleri ve cam seramiklerdir. SCI, SCI-Expanded kapsamında dergilerde 7 yayını, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 9 bildirisi bulunmaktadır. 2022 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde göreve başlayan Betül YILDIZ evli ve iki çocuk annesidir.
Proje Uzmanı Öğretim Görevlisi Nilay KAYIN
Öğr. Gör. Nilay KAYIN, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde 2012 yılında lisansını tamamlamıştır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 2014 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalında doktorasına devam etmektedir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.