Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı İş Yerinde Mesleki Eğitimi Onayı İçin Gerekli Şartlar
1) İş Yeri Eğitimi, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı öğrencilerinin okulda görmüş oldukları teorik bilgileri uygulamaya dönüştürecekleri, bir dönemin (16 Hafta) iş yerinde geçirildiği 19 AKTS’lik bir uygulama eğitimi dersidir. Bu sebepten dersi alacak öğrencilerin elektrikle alakalı sektörlerde bir iş yeri bulması kendilerinin gelişimi açısından önemlidir.
2) Bu ders başvuracak öğrencilerin 1.75 ve üzeri genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.
3) İş yerinde öğrencilerin eğitimiyle ilgilenecek en az 1 adet Elektrik Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Elektrik Öğretmeni veya Elektrik Teknikeri bulundurmalıdır. Bu şartlara uymayan firmalarda öğrencinin iş yeri eğitimini yapmasına onay verilmeyecektir.
4) İş Yeri eğitimi yapacak öğrencei Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri’nden (OSGB), Üniversitelerdeki İş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi veren ilgili kurumlardan iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almalı ve bu eğitimi aldığına dair sertifikayı istediğinde belgeleyebilmelidir. (Yaz stajı için alınmış geçerliliği devam eden İSG belgeleri kullanılabilir.)
5) Yukarıda belirtilen şartları sağlayan İş Yeri Eğitimine baş vuracak olan öğrenciler aşağıdaki linkte belirtilen iş yeri eğitimi akış şemasında belirtilen adımlarını izleyerek başvurularına yön verebilirler.
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı İş Yerinde Mesleki Eğitim Başvuru Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
1) Yukarıdaki şartların sağlanmasının ardından iş yerini belirleyen öğrenciler aşağıdaki linkten yararlanarak eğitici personel ya da iş yeri yetkilisi ile birlikte, Yeni Kayıt Ol sekmesini kullanarak firma kaydını sisteme yapmalıdırlar.
2) Firma kaydı yapılan firmaların kaydı sistemde oluşmakta ve gerekli şartları sağladığı tespit edildikten sonra üniversite birim yetkilisi tarafından onaylanmaktadır.
3) Onaylama işlemiyle birlikte ilgili firmanın iş yeri bilgilerini kaydederken girmiş olduğu e posta adresine bir şifre gönderilir. 1. madde sonrasında yer alan linkten yararlanarak ilgili firma kullanıcı adı yazılan bölüme firma vergi numarasını, şifre yazan bölüme de e postaya gönderilen şifreyi girerek sistemden iş yeri eğitimi yapılacak öğrencinin öğretimine ve ismine göre kontenjan talebinde bulunmalıdır. Kontenjan talebi de üniversite birim yetkilisi tarafından onaylanmaktadır.
4) Firmanın kontenjan talebinin onaylanmasının ardından ilgili öğrenci ile ilgili firma sistemden eşleştirilir ve protokol düzenlenir. Öğrenci bu süreçte program sorumlusu ile iletişime geçerek gerekli evrakları firmaya imzalatmalı ve imzalı belgeler ile geçerliliği devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) belgesi (16 saatlik Çok Tehlikeli Alanlar için eğitim alındığına dair belge) ve E devletten alınan sağlık provizyon belgelerini program sorumlusuna göndermelidir.
5) Belgeleri alınan öğrencilerin iş yeri eğitimi için dönemlik sigortaları girilir ve öğrenci iş yeri eğitimi akış şemasında belirtilen tarihte iş yerinde mesaisine başlamalıdır. (21.02.2022-10.06.2022-16 Hafta)