Makine Mühendisliği

Tek Ders Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine
02 Şubat 2024 Cuma

Tek ders sınavına girmek isteyen öğrencilerin aşağıda sıralanan hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

• Tüm derslerin devam şartını yerine getirdiği halde herhangi bir dönemde FF notu aldığı bir dersten veya bütün derslerden geçer not aldığı halde gerekli not ortalamasını sağlayamadığı için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilir.
  • Stajlarını tamamlamamış öğrenciler de tek ders sınavına girebilir.
  • Tek ders sınav sonucunda alacağı not ile genel not ortalamasını 2,00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  • Tek ders sınav hakkı öğrenciye bir kez tanınır ve başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciler bu haktan bir daha yararlanamazlar.
  • Mezuniyet durumunda AKTS eksiği olan öğrenciler, tek ders sınav hakkını başarısız olduğu kaldırılan dersten kullanmak üzere talep edebilirler.

Öğrencilerin tek ders sınav başvurusu için yapması gerekenler;

• OBS sisteminde FF kalan tek dersi olan öğrencilere Tek Ders Başvuru formu açılacaktır. Bu formu OBS üzerinden doldurup çıktısını alıp imzalamaları gerekmektedir.
  • İmzalı form ve transkriptlerini en geç 18.02.2024 tarihi mesai bitimine kadar bölüm sekreterliğine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Tek ders sınavı 21.02.2024 tarihinde saat:14:00'da yapılacak olup sınav yeri ayrıca duyrulacaktır.