Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü olarak 15 Aralık 2025, Pazartesi günü öğrencilerimiz ile Uluslararası Çay Günü Etkinliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkıları ile Genç Ofis’te buluştuk.
Asırlardır medeniyetleri birbirine bağlayarak insanların bir araya gelmesine vesile olan çayın 2005 yılından bu yana özellikle büyük çay üreticisi ülkeler tarafından bir gün olarak kutlanmaya başlanmasına Üniversitemiz nezdinde ilk defa eşlik eden bir birim olarak Koordinatörlüğümüz tarafından çayın bizlere öğrettiği çok değerli metaforlar üzerinden öğrencilerimizin kariyerleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. İyi bir çay demlemenin sabır ve doğru süreci gerektirdiğinden hareketle kariyer yolculuğunun da aynı şekilde hızlı sonuçlar beklemek yerine doğru adımları sabırla atmayı ve gelişim sürecine odaklanmayı gerektirdiğini vurgulayan Koordinatör Doç. Dr. Pınar ÖZDEN CANKARA çayın suyun sıcaklığına, demliğin malzemesine ve demlenme süresine uyum sağlayarak farklı tatlar sunduğunu, iş hayatında da başarılı olmak için tıpkı çay gibi yeni durumlara ve trendlere uyum sağlayacak esnekliğe sahip olunması gerektiğini belirterek öğrencilerimizin kariyer rotalarını çizmelerine dair bilgiler eşliğinde tavsiyelerde bulundu.
Koordinatör Yardımcıları Araş. Gör. Esma SAĞDIÇ ve Öğr. Gör. Dr. Hasan Tevfik GÜZEL’in de Yetenek Kapısı, Ulusal Staj, İş Kulübü Eğitimi ve Kariyer Planlaması hakkında bilgiler verdiği ve öğrencilerin soruları ile devam eden etkinlik kapsamında demini almış sıcak bir çay eşliğinde samimi sohbetlerle öğrencilerimizin kariyerleri için yeni bilgiler eşliğinde yeni kapılar açılmasına imkan sunuldu.