1- Yaz okulunun amacı ;
- öğrencinin genel not ortalamasını yükseltmek amacıyla ders alabilmesi
- öğrencinin güz ve bahar yarıyıllarında daha önce hiç almadığı dersleri Üniversitemizden alma imkanı verilmesi
- Mezun durumunda olan öğrencinin güz ve bahar yarıyılında kayıt olmadığı dersleri başka bir üniversiteden alabilmesi
- Başarılı öğrencinin bir üst sınıftan ders alabilmesi
2- Yaz okulunun açılması
- Yaz okulu güz ve bahar yarıyılı programlarında yer alan zorunlu ve seçmeli dersler açılabilir. Ancak; ilgili dersi seçen öğrenci sayısının 25 (yirmi beş) altında kalması halinde ders kapatılabilir. Kapanan dersin yerine başka bir Üniversiteden ders alınabilir. “Açılan ve kapanan derslerin listesi Fakülte web sayfamızda ilan edilecektir.”
- Yaz okulu akademik takvimi, bahar yarıyılı sonundaki sınavların tamamlanmasından en az 2 (iki) hafta sonra başlamak üzere, Üniversitenin ilgili kurulları tarafından belirlenir.
3- Yaz okuluna kayıt
- Yaz okulunda toplamda en çok 4 (dört) derse kayıt yaptırılabilir. Ayrıca, birden fazla Üniversiteden ders alınabilir.
- Genel not ortalaması 3.00 ve üstünde olan öğrenciler üst sınıftan ders seçebilir.
- Öğrenciler ilk önce Üniversitemizde açılan, açılması kesinleşen ders için kayıt yaptırabilir. Dersin Üniversitemizde açılmaması ya da dersin kapanması halinde ilgili ders başka bir Üniversiteden alınabilir.
- Öğrenciler;
Daha önce hiç almadıkları veya devam koşulunu yerine getirmedikleri zorunlu
dersleri aşağıdaki şartlara uyan öğrencilerimiz başka bir Üniversitenin yaz okulundan alabilir:
- Yaz okulu sonunda mezun durumunda olan
- Genel not ortalaması 3.00 ve üstünde olanlar
- Çift anadal öğrencileri ikinci anadal programındaki kayıtları için
4- Kayıt iptali
- Öğrencinin isteği üzere İlgili kurulların kararı ile öğrencinin yaz okulu kaydı iptal edilebilir.
Yaz Okulunda başka Üniversiteden ders alacak öğrencilerimizin izleyeceği yol ve süreçler
Yaz Okulu Başlangıcında:
- Öncelikle dersin alınacağı Üniversitenin web sitesinden alınacak olan “ders içeriklerine” ulaşılır. (web sitesinde güncelse web sitesinin adresini yazması yeterli)
- Form 2 (iki) nüsha olacak şekilde eksiksiz doldurulur.(adres-tel-imza)
- Doldurulan forma dersin alınacağı Üniversitenin ders içeriği eklenir veya web sayfası yazılır. Öğrenci ilgili yaz okulu kayıt danışmanı ile iletişime geçmelidir. Formun alt kısmında Bölüm Başkanı imzasını görebilirsiniz. Yaptığınız başvuru uygunsa Bölüm Başkanınız formu imzalayacaktır. Almak istediğiniz dersin kredi ve ders içeriği uygunluğu için yaz okulu kayıt danışmanı ile iletişime geçmeniz gerekir.
- Formun Bölüm Başkanı tarafından imzalanması ve bir örneğinin Fakültemiz öğrenci işleri birimine elden teslim edilmesiyle yaz okulunda başka üniversiteden ders alma başvuru süreciniz Fakültemiz açısından tamamlanmış olacaktır. Diğer Üniversitenin işleyişi hakkında sorumluluk öğrenciye aittir.
Yaz Okulu Sonrasında:
- Yaz okulunda aldığınız derslerin sonuçlarının ilgili üniversiteler tarafından Üniversitemize gönderilmesi gerekmektedir. Yaşanabilecek aksilikler veya gecikmelerden öğrenci sorumludur. Dersinizin sonuçlarının Üniversitemize ulaşıp ulaşmadığını takip etmelisiniz. Yaz okulu not durum belgeniz Fakültemize ulaştığı zaman dersleriniz kısa süre içerisinde Öğrenci Bilgi Sistemine eklenecektir.
- Ders sonuçlarının bir an önce Fakültemize gelmesini ve Öğrenci Bilgi Sistemine işlenmesini isteyen öğrencilerimiz süreci hızlandırmak adına ilgili üniversiteden aldıkları “not durum (transkript)” belgesini bir dilekçe ile Fakültemiz öğrenci işleri birimine sunabilir. (ıslak imzalı)
- Başka üniversiteden aldığınız dersin Öğrenci Bilgi Sistemine işlenmesiyle süreç tamamen bitmektedir.
Daha detaylı bilgi için danışmanınızla iletişime geçebilir bölümümüz internet sayfasındaki Sıkça Sorulan Sorular kısmını inceleyebilirsiniz.