BÖLÜMÜN MİSYONU
Bölgesel boyutta ve il düzeyinde; tarımsal ürünlerde hastalık (fungus, bakteri, virüs v.b), zararlı (böcek, akar, nematod, v.b) ve yabancı otların neden olduğu ürün kayıplarına insan, hayvan ve bitki sağlığı ile çevre ve doğal dengeyi ön planda tutarak çözümler oluşturmak. Tarımsal üretimde oluşan veya oluşabilecek bitki koruma sorunlarının önlenmesine yönelik araştırmalar yaparak bilgi ve tekniklerin geliştirilmesi ile üretimine yönelik kamu ve özel sektörle işbirliği kapsamında AR-GE çalışmaları yürütmek. Bitki koruma sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak, etik değerleri önemseyen, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında, çevreye duyarlı ve topluma katkıda bulunabilecek elemanlar yetiştirmek.
BÖLÜMÜN VİZYONU
Eğitim-öğretim ile birlikte ve bilimsel çalışmalarla desteklenerek katlanan bilgilerin gerek üreticiyle gerekse ilgili kurumlarla paylaşılarak ulusal ve uluslararası düzeyde seçkin bölümler arasında olmaktır.