Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Rahle Kulübü tarafından düzenlenen “Çağdaş Tefsirlerde İsrailiyat Eleştirisi” başlıklı söyleşi, 8 Ocak 2026 Perşembe günü İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Söyleşiye Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baş da katılım sağladı. Programda Prof. Dr. Mesut Kaya, çağdaş tefsir çalışmalarında İsrailiyatın yeri ve bu rivayetlere yönelik eleştirel yaklaşımlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak tefsir ilminin yöntemsel sorunları, İsrailiyatın kaynakları ve günümüz tefsir literatürüne etkileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Mesut Kaya’nın kitaplarını imzalaması ile sona erdi. Etkinlik, öğrencilerimizin akademik ve ilmî gelişimlerine katkı sağlayan verimli bir ortamda gerçekleştirildi.
Bu siteyi kullanarak çerez politikalarını kabul etmiş sayılırsınız.