Tarla Bitkileri

Tarla Bitkileri
Anasayfa YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR
YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR


Yürütülen Çalışmalar
28 Aralık 2022 Çarşamba

Sıra no

Proje Adı

Yürütücüsü

Destekleyen kuruluş

Yürütüldüğü yıllar

1

Bilecik Ekolojik Koşullarında İkinci Ürün Olarak Ekilen Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Silaj Verimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Hanife MUT

BSEU-BAP

2021-2022

2 Farklı Arkadaş Bitki ile Ekilen Yoncanın Silaj Verimi ve Kalitesinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Hanife MUT

BSEU-BAP

2020-2020

3

Farklı Soya Fasulyesi (Glycine max L.) Çeşitlerinde Sekonder Metabolitlerin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BSEU-BAP

2020-2021

4

Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Bilecik Ekolojik Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BSEU-BAP

2019-2021

5.

Mısır Baklagil Karışımlarının Silaj Kalitesinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER

BSEU-BAP

2018-2019

6.

Ökse Otu (Viscum album L.)’nun Yem Kalitesinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2018-2019

7.

Şerbetçi otu (Humulus lupulus L.)’nun silaj olarak değerlendirmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2019-2020

8.

Aktaş Yoncalarında (Melilotus alba Desr.) Tanen İçeriklerinin Tespiti

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2019-2020

9.

Doğal Floradan Toplanan Aktaş Yoncası (Melilotus alba Desr.) Genotiplerinin Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER (Danışman)

TÜBİTAK 2209/A

2020-2021

10.

Çayır Düğmesi (Sanguisorba Sp.) Genotiplerinin Antioksidan Özellikleri Ve Kondanse Tanen İçeriğinin Belirlenmesi

Serra Nur ÖZTÜRK

TÜBİTAK 2209/A

2022- devam

11.

Kavuzsuz Arpa (Hordeum vulgare L.) Genotiplerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Zeki MUT

BSEU-BAP

2019-2020

12.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hızlı Islah ve Bitki Büyütme Odasının Kurulması

Prof. Dr. Zeki MUT

BSEU-BAP

2019-2020

13.

Yerel Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Prof. Dr. Zeki MUT

BSEU-BAP

2021-2022

14.

Mikrobiyal Gübre Uygulamasının Mısır'ın Tane Verimi Ve Verim Özelliklerine Etkisi

Prof. Dr. Zeki MUT

BSEU-BAP

2022-devam

15.

Bilecik Koşullarında Farklı Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Verim Ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE

BSEU-BAP

2019-2022

16.

Yulafta Farklı Ekim Sıklıkları ve Azot Seviyelerinin Verim ve Verim Unsurları ile Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE

BSEU-BAP

2021-2022

17

Farklı Sürelerde Çimlendirilen Yeşil Mercimek (Lens culinaris L.) Filizlerinin Besin İçeriklerindeki Değişimin Belirlenmesi

Şerife AKTAŞ

TÜBİTAK 2209/A

2021-2022

18.

Yulafta Farklı Ekim Sıklıkları Ve Azot Dozu Seviyelerinin Silaj Kalitesine Etkisi

Şerife AKTAŞ

TÜBİTAK 2209/A

2022-devam

19

Bakla (Vicia faba) Bitkisinin Yeşil Bakla Hasadından Sonra Kalan Bitki Kısımlarının Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Berrin TORUNTAY

TÜBİTAK 2209/A

2022 - devam

20

Bilecik Ekolojik Şartlarında, Hayvan Yemi olarak Yetiştirilen Kinoa (Chenopodium quinoa L. Willd) Bitkisine Çimlenme Öncesi ve Ekzojen olarak Uygulanan Büyüme Düzenleyicilerinin Kurakliğa Dayaniklilik, Verim ve Besleme Kalitesi Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Serap Kızıl Aydemir

BSEU-BAP

2020-2022