Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Anasayfa c. eğitim-öğretim
PROGRAMLARIN TASARIMI VE ONAYI


Programların Tasarımı ve Onayı
24 Aralık 2022 Cumartesi

Program Tasarımı

Üniversitemizin stratejik hedefleri ve fakültemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda, YÖK kriter ve kararları göz önünde bulundurularak, Metalurji ve Malzeme mühendisliği alanında kaydedilen teknolojik ve bilimsel gelişmeler ve özel sektör beklentileri dikkate alınarak eğitim-öğretim programları tasarlanmaktadır.

  • Güvence

                        Paydaşlardan (Bölüm öğretim üyeleri, Özel Sektör ve Öğrenciler) gelen güncel talep ve öneriler ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında kaydedilen uluslararası gelişmeler takip edilmekte, veriler bölüm kurulunda değerlendirilerek sürecin sürekliliği güvence altına alınmaktadır.

Paydaş Katılımı

Bölüm içi düzenli olarak gerçekleştirilen Öğretim Üyesi toplantıları, öğrencilerle yapılan ders dışı görüşmeler ve anketler, sanayi temsilcileri ile yapılan bire bir görüşmeler ile iç ve dış paydaşların talep ve önerileri belirlenmeye çalışılmaktadır.

  • Yansımalar

Paydaşlardan toplana talep ve öneriler bölüm komisyonlarında değerlendirilerek program tasarımları güncellenmektedir.

  • Bilgilendirme

Programların tasarım sürecinde paydaşlarla bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

Faaliyetler

2018-2019 eğitim-öğretim yılında mezun durumunda olan öğrencilere araştırma yetkinliklerinin kazandırılması adına tasarım, bitirme ve TÜBİTAK Lisans Bitirme Projeleri gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

İç-Dış Paylaşımlar

Program ve ders bilgi paketleri ile programların eğitim amaçları ve kazanımları Bölümümüz web sayfasında yayınlanmaktadır.

Çıktı-TYYÇ Uyumu

Bölümün yeterliliği, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine (TYYÇ) uvumlu şekilde belirlenmektedir. Bu değerlendirmelerle TYYÇ’de belirtilen kriterlerin uyumlulukları aşağıda belirtilen linklerden ulaşılabilir.

 

TYYÇ Temel Alan Yeterlilikleri BŞEÜ – Mühendislik Fakültesi – Program Yeterlilikleri
http://tyyc.yok.gov.tr/ http://bologna.bilecik.edu.tr/

Uygulama/Alan Çalışmaları

Bölümümüz bünyesinde yurt içi işyeri ortamlarında gerçekleştirmeleri gereken 20+20 olmak üzere 40 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna ilave olarak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 7+1 sistemi (7 dönem ders, 1 dönem endüstri eğitimi) uygulanmaya başlanmıştır.