Maliye

Maliye

Hakkımızda
28 Aralık 2022 Çarşamba

2011-2012 Eğitim Öğretim döneminde ilk defa öğrenci alan bölümümüz, gerek kamu kesiminin gerekse özel sektörün mali konularda yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Üstlenmiş olduğu çağdaş misyon ve vizyona uygun olarak, alanında ciddi başarılara imza atacak bürokrat, akademisyen ve özel girişimcilerin yetişmesini sağlamayı amaçlayan Maliye Bölümü, deneyimli ve bilimsel açıdan kendini ispatlamış akademik kadrosuyla, evrensel üniversite kültürüne uygun olarak, akademik disiplin ve kalite anlayışı içinde saygın maliyeciler yetiştiren başarılı bir bölüm olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. 

Maliye Bölümü’nün temel hedefi, öğrencilerine, genel olarak, kamu kesimi alanında orta ve üst düzey yönetici ve denetmen olarak sorumluluk üstlenebilmek için gerekli bilimsel ve mesleki donanımı sağlayabilmektir. Bu kapsamda bölümümüz, Mali Hukuk, Mali İktisat, Maliye Teorisi ile Bütçe ve Mali Planlama olmak üzere dört anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüz, hedeflediği amaca ulaşabilmek için, kamu ekonomisi, kamu maliyesi, kamu bütçesi ve vergi hukukunun bütün boyutlarıyla kavranmasını olanaklı kılacak ayrıntılı bir program uygulamaktadır. İktisat, hukuk, işletme, matematik, istatistik ve bilgisayar kullanımı gibi derslere de programda yer verilmektedir. Bölümümüz lisans programının disiplinler arası olması, kariyer sınavlarında mezunlarımızı bir adım öne taşıyan önemli unsurlardan biridir. 

Maliye Bölümü’nde verilen dört yıllık eğitimle, iktisadi ve mali olayları analiz etme, muhasebe uygulamaları ve mevzuatı konularında yetkinlik kazandırma, iş yaşamına yönelik hukuki bilgi birikimini oluşturma, maliye politikaları konusunda analitik analiz ve çözüm yeteneklerini geliştirme gibi becerilerin kazandırılması amaçlamaktadır. Bu kapsamda bölümümüzü başarı ile tamamlayan mezunlarımız, Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Kamu ve Özel Bankalar, Üst Kurullar, Hazine Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Üniversiteler, Sayıştay, Tarım Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Özel Sektör Kuruluşları, Denetim Kurumları, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu, gibi hem kamu hem de özel kuruluşlarda iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar. Bunun yanında fakültemiz mezuniyet şartları arasında zorunlu staj şartı olmamasına rağmen isteyen öğrencilerimiz yukarıda saydığımız kurumlarda staj yapma imkanına sahiptir.