Makine Mühendisliği

Tek Ders Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine
12 Temmuz 2023 Çarşamba

Tek ders sınavına girmek isteyen öğrencilerin aşağıda sıralanan hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

• Tüm derslerin devam şartını yerine getirdiği halde herhangi bir dönemde FF notu aldığı bir dersten veya bütün derslerden geçer not aldığı halde gerekli not ortalamasını sağlayamadığı için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilir.
  • Stajlarını tamamlamamış öğrenciler de tek ders sınavına girebilir.
  • Tek ders sınav sonucunda alacağı not ile genel not ortalamasını 2,00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  • Tek ders sınav hakkı öğrenciye bir kez tanınır ve başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciler bu haktan bir daha yararlanamazlar.
  • Mezuniyet durumunda AKTS eksiği olan öğrenciler, tek ders sınav hakkını başarısız olduğu kaldırılan dersten kullanmak üzere talep edebilirler.
  • Tek ders sınav başvuruları için akademik takvimde belirtilen tek ders sınav tarihinden en geç beş iş günü öncesine kadar akademik birimlerine müracaat edilmelidir.

Öğrencilerin tek ders sınav başvurusu için yapması gerekenler;

• OBS sisteminde FF kalan tek dersi olan öğrencilere Tek Ders Başvuru formu açılacaktır. Bu formu OBS üzerinden doldurup çıktısını alıp imzalamaları gerekmektedir.
  • İmzalı form ve transkriptlerini en geç 14.07.2023 tarihi mesai bitimine kadar bölüm mail adresine (mm_bb@bilecik.edu.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Tek ders sınavı 24.07.2023 tarihinde UZEM sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.