Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Mindivan bölümlerinin iş garantisine ve uygulamakta oldukları “İşletmede Mesleki Eğitim ve Uygulaması” programı hakkında açıklamalarda bulundu.
Öğrencileri iş dünyası ile birlikte yetiştirmek için 7 + 1 Eğitim Modeli ile işletmelerde bu eğitimi gören 11 öğrencimiz bu dönem mezun olduktan sonra yüzde 100’nün istihdam edileceğini belirten Prof. Dr. Harun Mindivan, bunun bütün üniversitelerde bir ilk olacağını aktardı.
“MAKİNE VE İMALAT, MARMARA BÖLGESİNDE EN ÖNEMLİ SEKTÖRLERİNDEN BİRİ”
Makine ve İmalat, Marmara bölgesinde en önemli sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Harun Mindivan, “Daha kısa sürede iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli eleman yetiştirmek, üniversite ile işbirliği ve uyumlu öğrencilerin tespiti ile iş dünyasına işe başlangıç eğitimi yükünden kurtulma ve hızlı adaptasyon sağlama imkanı sunmak istiyoruz” dedi.
“İŞ GARANTİLİ BİR BÖLÜMDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”
Prof. Dr. Harun Mindivan, “Dolayısıyla şu anda iş garantili bir bölümde çalışmalarımızı yürütüyoruz. TÜBİTAK tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi çalışması yeni dönem verileri ile güncellenerek yayınlandığını ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makine-İmalat alanında hem kalite hem hacim puanlarının ortanca değerin üstünde yer aldığını ve Makine ve İmalat, Marmara Bölgesinde en önemli sektörlerinden biri olacak” diye konuştu.
Öte yandan Prof. Dr. Harun Mindivan, “Türkiye’ de bir ilk olan, şimdiye kadar hiçbir üniversitede gerçekleşmeyen bu başarı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü tercih edecek öğrencilerimizi de motive edecektir.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:
”Bölümümüzde konusunda uzman öğretim üyeleri ve Makine Mühendisliğinin temel alanlarına yönelik modern cihazlarla donatılmış 8 adet laboratuvarımız (CNC torna ve freze tezgahları, mekanik ve makine elemanları laboratuvarı, malzeme test laboratuvarı, ısıl işlem laboratuvarı, otomotiv laboratuvarı, ısı akışkanlar laboratuvarı, termodinamik ve enerji laboratuvarı, sistem dinamiği ve kontrol laboratuvarı) mevcuttur. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile lisans öğrencileri de bu laboratuvarlara dahil olabilmektedirler. Bölümümüzdeki projeler; Tübitak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA Kalkınma Ajansı gibi çeşitli kaynaklardan desteklenmektedir.
Bu sayede laboratuvarlarımız gelişen teknolojiyle uyumludur. Bölümümüzde disiplinler arası birçok araştırma çalışması yürütülmektedir. Bu araştırma çalışmalarının içinde biyomalzeme, mikro elektromekanik sistemler ve robotik gibi birçok çalışmalar mevcuttur. Öğrencilerimiz bu imkanlar sayesinde mezun olmadan yetkinliklerini artırmış olmaktadırlar. Otomotiv, döküm, enerji, imalat, havacılık ve savunma sanayi gibi birçok sektörde mezunlarımız gayet kolay iş bulabilmektedir. Ayrıca bölümümüzün Demisaş, Prometal, Durden ve Cesan gibi birçok Ar-Ge Merkeziyle proje iş birlikleri vardır. Bu hafta sonu YKS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”