Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen ’Mimari Söyleşiler I’ etkinliği 11 Aralık 2024 tarihi 14:00’da, davetli konuşmacı Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi AKSOY’un ‘Geçmişten Günümüze Botanik Bahçeleri: Hortus Botanicus’ başlıklı sunumu ile gerçekleştirildi.
Mimari Söyleşiler I etkinliğinin açılış konuşmasını yapmak üzere Rektör Yardımcımız ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Yurdakul ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Parisa GÜNEŞ açıklamalarda bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi AKSOY botanik bahçelerinin tarihsel süreci tasarımı ve özellikleri, Türkiye’de yer alan botanik bahçeler ve durumları hakkında bilgiler sundu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanması ve teşvik edici mesajlar ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Yurdakul ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Parisa GÜNEŞ’in, Prof. Dr. Necmi AKSOY’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen, İç Mimarlıkta Güncel Yaklaşımlar'ın tartışıldığı 20. İçmimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı (20.İBBT), 22 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplatıya bölümümüzü temsil etmek üzere Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Serdar KASAP katılım sağlamıştır.
20. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı (IBBT),“Akreditasyon Almış Kurumlar Üzerine Bilgilendirme”, “İç Mimarlıkta Yürütülen/Desteklenen Projeler” ve “İç Mimarlık Eğitiminde Dijitalleşme” temaları üzerine 3 oturumda gerçekleştirilmiştir.
Toplantının ev sahipliğini yapan Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'ne, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm değerli akademisyenlere, İç Mimarlar Odası İstanbul Şube’sine ve öğrenci ekibine teşekkür ederiz.
Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTBB) ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Bağ, Bahçe, Çiçek Konferansları X” etkinliğinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Parisa Güneş’in “İslam Bahçeleri ve Anadolu Türk Kültürü Üzerine Etkileri” başlıklı sunumu ile DÜSTBB Botanik Bahçesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Parisa GÜNEŞ, İslam Bahçeleri ve Anadolu Türk Kültürü Üzerine Etkileri” başlıklı konuşmasında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında 2020- 01.BŞEÜ.07-01 numaralı, “Dinsel Ritüeller ile Şekillenen İslam Bahçe Sanatı ve Anadolu-Türk Kültürü Üzerine Etkileri” başlıklı projeden üretilen “Peyzaj ve Sanat Tarihinde Türk İslam Bahçeleri” başlıklı kitap çalışmasını ve proje çıktısı olarak uygulaması gerçekleştirilen “Bilecik Şeyh Edebali İslam Bahçesi” projesi tasarım ve uygulama süreçlerini paylaştı.
Üniversitemiz kampüsünde inşa edilen İslam Bahçemizin açılışı yapıldı. İslam Bahçesi; Üniversitemizin desteklemiş olduğu “Dinsel Ritüeller ile Şekillenen İslam Bahçe Sanatı ve Anadolu-Türk Kültürü Üzerine Etkileri” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlandı.
Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan İslam Bahçesinin Proje Yürütücüsü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Parısa Göker ile Proje Araştırmacıları Öğr. Gör. Sultan Ece Altınok Çalışkan ve Arş. Gör. Adive Begül Bulut alanın açılışında; Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, il protokolü, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimize bahçe hakkında bilgilendirmelerde bulundu.