Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
PİZZA YAPIMI ATÖLYESİ (UYGULAMALI)


Pizza Yapımı Atölyesi (Uygulamalı)
22 Kasım 2022 Salı

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Pizza Yapımı Atölyesi

(Uygulamalı)

 

EĞİTMEN

Öğr. Gör. Ahmet KARAGÖZ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

Osmaneli MYO Aşçılık Programı

 

TANIM

Atölye kapsamında İtalyan mutfağının olmazsa olmazı niteliğindeki el yapımı pizzanın yapımına dair bir eğitim verilecektir. İnce pizza hamuru açmaktan mayalamaya kadar, hamurun hazırlanma süreci ve özel el yapımı sosları ile üzerini süsleyen zengin malzemelere dair katılımcılara hayatları boyunca kullanabilecekleri bilgiler eşliğinde bir eğitim planlanmaktadır.

 

İÇERİK

Atölye kapsamında katılımcılara aşağıdaki konu başlıkları üzerinden temel ve orta düzeyde bir eğitim verilecektir.

  1. Pizza Hamurunun Hazırlanması
  • Pizza hamurunun yoğrulması
  • Pizza hamurunun mayalandırılması
  • Pizza hamurunun açılması
  • Pizza hamuru yoğurmada dikkat edilecek hususlar
  • Pizza hamurunda aranan özellikler

 

  1. Pizza Sosunun Hazırlanması
  • Sebzelerin ayıklanıp yıkanması
  • Sebzelerin uygun yöntemle doğranması
  • Sos yapımının tamamlanması
  • Sos yapımında dikkat edilecek hususlar ve istenilen özellikler

 

  1. Pizzanın Üst Malzemelerin Hazırlanması
  • Kullanılacak malzemelerin ayıklanıp yıkanması
  • Kullanılacak malzemelerin uygun yöntemle doğranması
  • Kullanılacak üst malzemelerin sıralanmasında dikkat edilecek hususlar

 

  1. Pizzanın Yapım Aşaması
  • Açılan hamura sos sürülmesi
  • Pizza çeşidine göre üzerine uygun malzemelerin yerleştirilmesi
  • Fırının uygun sıcaklıklarda hazırlanıp pizzanın pişirilmesi
  • Pişirilen pizzanın fırından alınıp servis şekline göre sunuma hazırlanması

Atölye programı boyunca hazırlayacağınız ürünlerin fazlasının gıda atığına dönüşmemesi için, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek söz konusu ürünleri evlerinize götürebilir, böylece atölye kapsamında öğrendiklerinizi ve el emeği ürünlerinizi sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.

 

EĞİTİM PROGRAMI

Tarih                                                2 Ekim 2022, Pazar

Saat                                                  11:00 – 16:00

Eğitim süresi                                    5 ders saati

Son başvuru tarihi                           19 Eylül 2022, Pazartesi

Ücret Ödeme Tarih Aralığı             21 Eylül 2022 – 29 Eylül 2022

 

KONTENJAN

Atölye en az 10, en fazla 15 kişinin başvurması ile açılacaktır.

 

BELGE

Atölye programına %80 oranında (4 ders saati) katılım sağlayanlara Üniversitemiz onaylı Katılım Belgesi verilecektir. 

Belgelerimiz e-Devlet üzerinden sorgulanabilir ve doğrulanabilir niteliktedir.

 

PROGRAM YERİ

Atölye etkinliği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Konak Uygulama Mutfağında gerçekleştirilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

ÖDEME

Peşin:                        575 TL  (KDV Dahil)

Eğitim ücretlerinin; başvuranların e-posta adreslerine gönderilecek olan eğitimin açılacağına dair bilgilendirme mesajından sonra ödenmesi gerekmektedir. Lütfen söz konusu e-posta gelmeden herhangi bir ödeme işlemi yapmayınız.