Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ (ONLİNE/ÇEVRİMİÇİ)


Kaz Yetiştiriciliği Eğitimi (Online/Çevrimiçi)
22 Kasım 2021 Pazartesi

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Kaz Yetiştiriciliği Eğitimi

(Online/Çevrimiçi)

 

EĞİTMENLER

Doç. Dr. Mehmet Akif BOZ

Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

 

TANIM

Kaz yetiştiriciliği temel veya bölüm dersi olarak ön lisans ve lisans düzeyinde ders olarak verilmemektedir. Bu nedenle lisans mezunları arasında bile bilgi eksikliği söz konusudur. Ülkemizde artan yetiştiricilik içerisinde maalesef bilgi eksikliği ile birlikte bilgi kirliliği de mevcuttur. Kursiyerler özellikle ihtiyacı olan özel ve temel bilgileri edinebilecektir. Ayrıca lisans mezunları da gerekli bilgiyi sağlayabilecektir. Elde edecekleri bilgi ve tecrübeyi mesleki yeterlilik olarak kullanabileceklerdir.

Kurs sayesinde kaz yetiştiriciliğini hobi olarak yapmak isteyenlere, küçük - orta ve büyük ölçekte yatırım gerçekleştirip gelir elde etmek isteyenlere doğru bilgi ve yöntemler eşliğinde bir kazanım sunulmaya çalışılacaktır.

 

İÇERİK

Ülkemizde geleneksel ve kültürel bir alt yapıya sahip olan, son dönemde ticarileşme aşamasına geçen kaz yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan ve talep edilen gerekli bilgi ve tecrübenin üretici, çiftçi ve ilgili müteşebbislere aktarılması amaçlanmaktadır.

 

Konu Başlıkları:

  1. Dünyada ve Türkiye’de Kaz Yetiştiriciliğinin Durumu ve Geleceği
  2. Dünyada Yetiştirilen Irklar, ticari ırk - hatlar ve Yerli Irk Kazlar
  3. Kazların Anatomik ve Fizyolojik Özellikleri ile Davranış Özellikleri
  4. Kazlarda Sindirim Sistemi
  5. Kazlarda Barınak ve Sürü Yönetimi
  6. Damızlık Kaz Yetiştiriciliği
  7. Kazlarda Yumurta Verimi ve Özellikleri
  8. Etlik Kaz Yetiştiriciliği
  9. Kesim, Karkas ve Et Kalite Özellikleri
  10. Kuluçka Bilgisi ve Tekniği
  11. Kazlarda Bakım ve Damızlık-Etlik-Palaz Besleme
  12. Kazlarda Cinsiyet Tayini ve Kazlardan Elde Edilen Ürünler (Tüy, yağ, yenilebilir iç organlar)
  13. Kaz Hastalıkları ve Sağlık Koruma
  14. Kaz Yetiştiriciliğinde Pazarlama ve Markalaşma
  15. Kaz Yetiştiriciliğinde Proje Hazırlama ve Yazma
  16. Örnek Kaz Yetiştiriciliği İşletmesi Proje İncelemesi
  17. Büyük Ölçekli Üreticilerimizin Tecrübelerini Paylaşımı
  18. Ürünleri Maliyetlendirme

 

Başlangıç                               20 Aralık 2021, Pazartesi

Bitiş :                                      14 Ocak 2022, Cuma

Eğitim süresi:             4 hafta / 40 ders saati

Son başvuru tarihi:              19 Aralık 2021, Pazar

 

KURS PROGRAMI

 

TARİH

GÜN

SAAT

20 Aralık 2021 – 14 Ocak 2022

Hafta içi her gün

19.00 – 21.00

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 kişinin başvurması ile açılacaktır.

 

BELGE

Aşağıdaki koşulların sadece birincisini sağlayanlara Katılım Belgesi her ikisini de sağlayanlara ise Üniversitemiz Sertifika Belgesi verilecektir.  %80 oranında derse katılım sağlamayanlar sınava giremeyeceklerdir.

  • Kurs programına %80 oranında (en az 32 ders saati) katılım sağlamak
  • Kurs bitiminde düzenlenecek olan sınavdan en az 70 puan almak

 

Sertifika sınavı yine uzaktan eğitim şeklinde yapılacak olup tarihi daha sonra ilan edilecektir.

 

PROGRAM YERİ

Kurs ZOOM uygulaması aracılığıyla online/çevrimiçi gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

 

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılmasının ardından kurs başlamadan önce başvuru sahiplerinin e-posta adreslerine derslere online/çevrim içi giriş bilgileri gönderilecektir.

 

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

ÖDEME

Peşin:                         150,00 TL