Bölüm öğrencilerimiz, bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Çiftçi’nin düzenlediği teknik gezi kapsamında 10. Odunpazarı Uluslararası Sıcak Cam Festivali’ni ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında öğrenciler, sanatçı Dan Alexander’ın gerçekleştirdiği sıcak cam gösterisini izledi ve Cam Göbeği Atölye’yi ziyaret eden grup, burada cam sanatına ilişkin üretim süreçleri hakkında bilgiler edindi. Öğrenciler, öğlen molası verdikleri Kafkas Kültür Evi’nde yer alan “Göç Hafızası” temalı kalıcı sergiyi gezdi. Programın devamında festival alanında Dan Alexander’ın çalışmaları ile birlikte Ece Tansel ve Ege Doruk Özkan’ın alevde cam şekillendirme performansları izlendi.
Etkinlik süresince öğrenciler, sanatçılar Ondřej Novotný, Güçlü Polat, Ece Tansel ve Mustafa Ağatekin ile tanışma fırsatı bulurken; yeni eğitim öğretim yılımızın ilk gezi etkinliği olan bu ziyaret, öğrencilerin çağdaş cam sanatı alanındaki üretimleri yakından gözlemlemelerine ve sanatçılarla doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıdı.